Operaţii spectaculoase la Clinica Odobescu din Timişoara. Cum au salvat medicii un bebeluş în burtica mamei

1015
operatii odobescu

Medicii de la Clinica Odobescu din cadrul Spitalului Municipal Timişoara reuşesc să facă minuni pentru femeile din vestul ţării, bolnave, dar şi pentru viitoarele mămici. Totul gratuit, dacă femeile se prezintă în unitatea medicală cu un bilet de trimitere de la medicul de familie.

Una dintre cele mai spectaculoase operaţii a fost realizată de medici la începutul acestui an unei femei de 45 de ani care avea o tumoră de aproape două kilograme. Inedit este faptul că tumora a fost extirpată printr-o intervenţie minim invazivă, laparoscopică. Operaţia a durat aproximativ trei ore.

Această doamnă a avut această formațiune de mult și a evoluat în timp. Din păcate, poate asta se întâmplă și în alte părți, femeile spun lasă că mă simt bine, lasă că mai văd, lasă că mă duc la doctor. Sănătatea este pe primul plan. Cazurile de acest fel sunt tumori benigne, necancerigene. Din păcate, în acest moment suntem pe primele locuri ca incidență a cancerului cervical, pentru că pacientele nu vin la timp”, spune medicul Dorin Grigoraș, şeful secţiei de Ostetrică – Ginecologie II a Clinicii “Odobescu”.

De asemenea, recent medicii au folosit o nouă procedură medicală cu ajutorul cărora au salvat un bebeluş chiar în burtica mamei. Este vorba de transfuziile de sânge intrauterine, care se realizează în câteva centre din ţară, dar şi la o clinică privată din Timişoara.

Mama în vârstă de 44 de ani este din Hunedoara. În luna noiembrie, am constatat că fătul prezintă o anemie în scădere. Singura formă de tratament era transfuzia intrauterină. Copilul s-a născut în 8 ianuarie, sub operație cezariană. Pentru spitalul nostru este o premieră. Se mai fac transfuzii de sânge intrauterine la Iași, Craiova și la București”, a precizat medicul Dorin Grigoraş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.