Opera Română din Timișoara se va transforma într-o animație 3D

1048

Vineri, 20 mai, începând cu ora 21, în Piața Victoriei, va avea loc un show unic de video-mapping pe fațada Operei.

Este vorba de un spectacol multimedia complex care se folosește de toate elementele fațadei unei clădiri și le integrează într-o animație 3D, autorii fiind cei de la Midescape Studio.
„Relieful” clădirii devine protagonistul unui spectacol impresionant, în care fiecare detaliu arhitectonic primește rolul său, printr-o proiecție dedicată.
Astfel de proiecții s-au mai organizat la noi în țară în București, cu ocazia împlinirii a 555 de ani de la prima atestare a orașului.
Acolo proiecția a avut loc pe fațada Casei Poporului și toată clădirea a părut că prinde viață.

„Prin această proiecție, și de fapt prin toate activitățile pe care le propunem timișorenilor de-a lungul acestui an, ne dorim să scoatem mai mult oamenii din casă, să-i facem să vadă orașul prin alți ochi și să revitalizăm spațiul urban”, spune Simona Herczeg, coordonatoare a programului din partea Fundației Județene pentru Tineret Timiș.

De asemenea, în cadrul deschiderii, dj K-lu va pregăti atmosfera cu un mix propriu de imagini și muzică, așa cum ne-a obișnuit deja.

În Timișoara, proiecția se organizează ca și parte din programul Check-OUTimișoara, prin care pentru un an de zile, din 2 mai 2016 și până la 1 mai 2017, Timișoara joacă rolul de capitală a tineretului din România.

LĂSAȚI UN MESAJ