Onorabil la revenirea în Liga I, 1-2 la Dinamo

461

Timișoara s-a prezentat mai mult decât onorabil la reîntâlnirea cu Liga I de fotbal. ACS Poli a pierdut cu 1-2 în fief-ul lui Dinamo, la două zile după ce a aflat că va juca în primul eșalon.

Nimeni nu acordă nicio șansă lui ACS Poli în acest sezon al Ligii I în care a ajuns grație unui wild-card primit după falimentul Rapidului. La 48 de ore distanță de înştiințarea pe care LPF a trimis-o către Timișoara, alb-violeții au disputat deja prima partidă oficială. Iar echipa condusă de Ionuț Popa s-a descurcat neașteptat de bine în condițiile date.

Cu un lot de B căptușit peste noapte cu doi-trei oameni cu experiență, Poli nu s-a făcut de râs în fața unei echipe cu pretenții așa cum se anunță Dinamo în acest sezon. Bănățenii și-au apărat cu corectitudine șansele și cu ceva noroc puteau să mai înscrie în poarta bucureștenilor. S-a încheiat 2-1 pentru echipa gazdă, însă primul joc a lăsat o impresie pozitivă.

O primă repriză în care diferența a fost făcută de dubla lui Daniel Rotariu. Tânărul atacant originar din Timișoara a marcat ambele goluri ale primului mitan. Mai întâi a profitat de indecizia apărării și a reluat din apropiere o centrare venită între 3 fundași. Era minutul 27 și mai apoi, în minutul 38, a finalizat cu un șut modest ce l-a păcălit pe Straton de la 18 metri: 2-0 ce avea să fie și scorul pauzei.

Scutaru a readus-o pe Poli în joc la două minute după pauză și a dat nerv unui joc ce părea că se îndreaptă apatic spre un deznodământ așteptat. Fostul căpitan a deviat fericit șutul lui Elek din 12 metri. La 1-2 oaspeții au avut șansa de a egala dar Roșu a finalizat extrem de slab o fază în care îl mai avea în față doar pe portarul Brănescu. Mingea respinsă a ajuns la Vădrariu care a ridicat ”zmeul”…

Oaspeții au avut noroc în minutul 77 la torpila lui Palic care a nimerit transversala porți lui Straton și tabela a rămas neschimbată, 2-1. În replică, centrarea lui Croitoru a survolat periculos careul mic al lui Dinamo două minute mai târziu. Tot căpitanul oaspeților a avut ultima ocazie a meciului, în minutul 87 a reluat cu capul peste țintă la cornerul lui Mailat.

Poli poate pregăti mai atent următorul joc din campionat, cel de duminica viitoare programat pe teren propriu în compania lui Pandurii Târgu Jiu.
Poli: Straton – Scutaru, Cânu, Șeroni, Neagu – Bărbuț, Croitoru, Artean, Vădrariu (85, Mailat), Roșu (62, Cârstocea) – Elek (77, Popovici).

LĂSAȚI UN MESAJ