Onor militar la plecarea unui parlamentar-VIDEO

4252

Astăzi a fost o zi tristă pentru comunitatea bulgară din Banat. Cel ce a condus destinele Uniunii Bulgare din Banat – România, ca președinte, timp de aproape zece ani a plecat definitiv dintre noi.

Niculae Mircovici a fost din anul 2004 deputat în Parlamentul Românie din partea Uniunii. Și aproape tot acest timp, de 13 legislaturi consecutive, a îndeplinit și funcția de secretar al Camerei Deputaților. Aici și-a pus în valoare cunoștiințele de cadru didactic în științele juridice.

inmormantare-mircovici-still017

Cortegiul funerar a ajuns la prânz la biserica romano-catolică din Cartierul Iosefin. Aici, la „Surorile de Notre Dame” din Bd. General Dragalina nr. 46, de mulți ani se slujește și în limba bulgară. Liturghia funerară solemnă în memoria domnului Niculae Mircovici a adunat o mulțime de oameni îndoliați. De la biserică a fost condus cu onoruri militare până la locul unde-și va dormi somnul de veci, la cimitirul din Calea Buziașului. Garda de onoare a dat ultimul salut fostului comandant al Garnizoanei Timișoarei.

inmormantare-mircovici-still031

L-au cunoscut oameni din diverse posturi: fie ca foști colegi de oaste ce au activat în Armata Română, fie ca dascăl devotat studenților săi de la Facultatea de Drept sau camarazii săi, membri ai diverselor asociații de revoluționari. De asemenea a sprijinit activitățile culturale ale etniei pe care o reprezenta. În calitatea sa de deputat în Parlamentul României și-a adus o contribuție semnificativă la consolidarea relațiilor bilaterale de prietenie și bună vecinătate între statul român și statul bulgar. De asemenea nu ar trebui uitată nici scurta dar extrem de serioasa activitate de la conducerea Poliției timișene. Aici, în iarna anului 1990 a încercat să dea o nouă față vechii miliții comuniste din care a încercat să facă o poliție modernă de factură occidentală. Primele măsuri de corectare a treburilor au fost luate în mandatul său. O latură mai puțin cunoscută a militarului Mircovici a fost înclinația sa pioasă de a comemora eroii români morți pe teritoriile altor state din calitatea de vicepreședintele al Fundației „George Pomuț”.

inmormantare-mircovici-still032

Toți participanții la tristul eveniment au amintit de acest suflet nobil, de aleasă omenie, ce a știut întotdeauna să se apropie de sufletul și inima semenilor săi, pe care i-a prețuit și i-a ajutat în permanență. A fost un lider înnăscut, care a pus înainte de toate binele comunității pe care a reprezentat-o cu cinste și demnitate.

Plecarea dânsului dintre noi lasă un gol greu de acoperit în sufletele și inimile concetățenilor săi. Va avea parte de o amintirea veșnic vie.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ