Oncogen a primit vizita ambasadorului german Cord Meier-Klodt

109

Ambasadorul Germaniei la București, Excelența Sa, Cord Meier-Klodt, a făcut un tur în care a vizitat județe din vestul țării. Cu acest prilej, pe lângă contactele firești cu membrii comunităților germane din Timiș și Arad, a dorit să vadă și alte aspecte din zona noastră.

Una din cele mai noi și mai moderne centre de cercetare medicală este institutul Oncogen. Tocmai noutatea și performanțele centrului de terapii genice și celulare de lângă Spitalul Județean Timișoara au atras atenția și Excelenței Sale. Pentru a avea o viziune de ansamblu al preocupărilor cercetătorilor angrenați în studiul celulelor a preferat să vadă totul chiar la fața locului.

Ambasadorul Cord Meier-Klodt a aflat astfel multe lucruri deosebite din activitatea Oncogen chiar de la cei mai îndreptățiți să ofere informații profesorii, Virgil Păunescu și Carmen Panaitescu, cărora s-a alăturat și managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara, Marius Craina.

„Într-un scurt periplu diplomatic în vestul României, Excelenta Sa s-a oprit, într-o scurtă vizită, și la Oncogen, vârful nostru de lance în terapii genice și celulare, în tratamentul cancerului. Practic, singurul centru de cercetare din România și Europa de Est, cu dotări de ultimă generație pentru cercetarea fundamentală și aplicativă în domeniul terapiilor genice. (…) Am convingerea fermă că această vizită a fost una extrem de interesantă pentru Excelența Sa și că, probabil, în viitor, va sta la baza unor colaborări mult mai fructuoase între cercetătorii români si germani, intr-un domeniu atât de sensibil ca cel al luptei împotriva cancerului”, a declarat optimist Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ