Omul cu chitara a plecat să cânte în alte părți mai bune

458

Unul din cei mai iubiți dascăli timișoreni care a trudit mulți ani cu zeci de generații de prichindei pentru a le insufla dragostea de muzică a obosit și s-a retras definitiv. Profesorul de muzică Ioan Mătăsaru a pus chitara în mânuțe neîndemânatice și a scos artiști adevărați. Grupul muzical Flores a fost una din creațiile sale. Toți cei ce au trecut prin echipa sa au rămas cu iubire de muzică vocală sau instrumentală. Chiar cei ce activează acum la maturitate în cu totul alte domenii au rămas cu rigoarea dar și bucuria de a face ceva în grup.

Avea 78 de ani și multe planuri în minte.

Ca o recunoaștere destul de târzie anul trecut Ioan Mătăsaru a fost recompensat moral cu titlul de cetățean de onoare al Timișoarei pe care a cântat-o cu puștii săi.
pol

Iată și câteva dintre gânduri întristate ale celor ce i-au fost elevi.

O dimineață de duminică în care dragul nostru profesor Ioan Mătăsaru și-a lăsat chitara în tăcerea plecării. El s-a îndepărtat încet și discret spre alte meleaguri unde vor răsuna de azi înainte cântecele sale.
Aici, pe pământ, în orașul pe care l-a iubit și cântat, misiunea lui s-a încheiat.
Aici și acum foștii copii, cu chitarele lor, acum oameni în toată firea, îl privesc și îl conduc pe drumul fără întoarcere.
Aici și acum, lacrimi de durere, de regrete, de dragoste fără limitele impuse de suferința fizică. Aici și acum, toate gândurile și sunetele se amestecă și mâinile caută corzile chitarelor și batistele.
Lacrimile se usucă și rămâne cântecul ce va răsuna după.
Bucuria lui Ioan Mătăsaru a fost complexă și meritată anul trecut când a apărut cartea uimitoare a poveștii FLORES, tipărită din iubirea membrilor formației.
Plină de amintiri dragi și de lumini de pe toată fața pământului, acolo unde trăiesc purtătorii amprentei Flores.
Omul de cultură, profesorul, părintele spiritual este trecător cu tot ceea ce este omenesc. Muzica scrisă de el pentru Flores și pentru acești copii va dăinui.
Îl plâng pe toate meridianele lumii copiii dintotdeauna, prietenii orașului de pe Bega ocrotitor și eroic și el ca locuitorii lui.
Cultura muzicală a profesorului Ioan Mătăsaru și dragostea lui pentru oameni depun mărturie pentru trecerea lui prin această lume. Cu toții suntem mândri că i-am fost prieteni, contemporani cu spiritul lui elevat.
Îi spunem RĂMAS BUN și ZBOR CURAT spre lumea îngerilor și a frumuseții mai presus de toate.
Cu bine profului nostru drag și bun cu inima cât Timișoara și dincolo de ea.
DUMNEZEU să-l aibă în paza LUI !

Cu sufletul îndurerat vă spun că profesorul nostru drag a trecut la cele veșnice în această dimineață…Dupa accidentul vascular suferit în urmă cu câteva săptămâni, a uimit prin determinarea lui să lupte, dar din păcate corpul lui nu a rezistat efortului uriaș prin care a trecut…Să aprindem o lumânare pentru el…sufleul să se ridice la cer, liber de orice suferință…În memoria lui să nu încetam să avem lumină și speranță în inimă…suntem toți copiii lui, și el își dorea să ne vadă mereu cu bucurie și muzica în suflet…Dumnezeu să îl odihnească în pace…

LĂSAȚI UN MESAJ