Omagiu pentru pionierul aviației românești, Aurel Vlaicu. S-au împlinit 107 ani de la primul zbor

197

Aurel Vlaicu, numit şi pionierul aviației românești, a fost omagiat duminică în satul său natal, Aurel Vlaicu (Binținți), din judeţul Hunedoara, de către Primăria oraşului Geoagiu, în parteneriat cu Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva.

Evenimentele au fost organizate cu ocazia împlinirii a 107 ani de la primul zbor şi au avut loc în satul natal al pionierului aviației românești, în faţa casei acestuia şi a Muzeului Aviaţiei Aurel Vlaicu. Au participat personalităţi ale judeţului, oameni politici, întreaga suflare a satului, dar şi alţi invitaţi ai locului, care au luat parte la o slujbă religioasă de pomenire a marelui icar, la biserica din sat, precum și la depuneri de coroane de flori la bustul acestuia.

Fanfara din Petreşti a intonat Imnul Naţional, apoi un miting aviatic a avut loc în jurul amiezii, avioanele decolând de pe islazul satului natal, de unde Aurel Vlaicu a ridicat primul planor creat de el. Totul s-a încheiat cu un spectacol de muzică populară în interpretarea ansamblurilor şi soliştilor din judeţ.

LĂSAȚI UN MESAJ