Om politic important din vestul țării, fost prefect, cercetat pentru că a luat șpagă 2,8 milioane de euro

771
spaga

Lovitură dură pentru fostul prefect al județului Hunedoara, Pompiliu Budulan. Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva sa și luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile, acesta fiind acuzat că, în perioada în care a fost director al S.N. Nuclearelectrica S.A., ar fi luat șpagă în valoare de aproape 2,8 milioane de euro. Banii i-ar fi împărțit cu formațiunea politică aflată la guvernare în perioada 2009-2010.

deschidere-Budulan-660x330Pompiliu Budulan este cercetat pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită. „În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În perioada 2009-2010, inculpatul Budulan Pompiliu, în calitate de director general al S.N. Nuclearelectrica S.A., a pretins, pentru sine şi pentru formaţiunea politică aflată la guvernare, de la reprezentanţii a două firme de software: un procentaj de 10% din valoarea facturilor emise către societatea naţională pentru serviciile prestate, din care a primit, în perioada iunie 2009 – decembrie 2011, suma totală de 6.492.589,16 lei (echivalentul a 1.536.743,86 euro); un procentaj de 10% din valoarea a două contracte, din care a primit, în perioada 2010 – decembrie 2011, suma totală de 5.213.282 lei (echivalentul a 1.250.188 euro). Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de inculpat în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu ce vizau atribuirea şi derularea în bune condiţii a contractelor încheiate de cele două firme cu societatea pe care o conducea”, se arată în comunicatul de presă emis de procurorii DNA.

Sub control judiciar

Începând cu data de 05 februarie 2018, Pompiliu Budulan se află sub control judiciar. „Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Budulan Pompiliu trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti sau la sediile instanțelor de judecată,  ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului; să nu se apropie şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, se mai arată în comunicatul DNA.

Pompiliu Budulan, prefect al județului Hunedoara în perioada 1996-1998, a fost demis în anul 2011 de la șefia Nuclearelectrica, fiind acuzat că și-a angajat fiica într-o funcție de conducere la compania de stat. Izabela Budulan, fiica șefului Nuclearelectrica, a fost numită în funcția de director tehnic al companiei de stat, după ce a renunțat la postul de la Agenția Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), la departamentul de comunicare.

sursa: glasul-hd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ