Om de afaceri din Timiș, achitat definitiv într-un dosar de spălare de bani cu prejudiciu de 30 mil. euro. ”Fapta nu e prevăzută de legea penală”

439

Curtea de Apel Alba-Iulia a emis sentinţa finală în dosarul în care controversatul om de afaceri Nikolaus Mann a fost trimis în judecată de DIICOT cu acuzaţia că a devalizat grupul german Aton Transilvania, cauzând un prejudiciu de 30 de milioane de euro. Condamnat în primă instanţă la 15 ani de închisoare, Mann a fost achitat în apel, sentinţa fiind definitivă.

Nikolaus Mann, un controversat om de afaceri din Timiş, trimis în judecată de DIICOT într-unul dintre cele mai ample dosare economice din Vestul ţării, a fost achitat definitiv de Curtea de Apel Alba – Iulia după ce a fost condamnat în primă instanţă la 15 ani de închisoare. Odată cu Mann au fost achitaţi de Curtea de Apel Alba – Iulia şi ceilalţi şase inculpaţi din dosar. Potrivit informaţiilor disponibile pe portatul instanţelor de judecată, Mann şi ceilalţi inculpaţi au fost achitaţi în baza art. 16, alin.1, lit. b, teza 1 din Codul de Procedură Penală, unde se prevede că „fapta nu este prevăzută de legea penală”.

Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Nikolaus Mann pentru fals, pentru delapidare cu consecinţe deosebit grave, gestiune frauduloasă, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani. Concret, Mann a fost acuzat că a orchestrat devalizarea grupului german Aton Transilvania, care deţinea în Timiş o moară şi cultiva peste 40.000 de hectare de teren, având peste 2.500 de angajaţi.

„Membrii grupării, în calitate de administratori ai părţii vătămate, sub coordonarea inculpatului Mann Nikolaus, au obţinut beneficii financiare substanţiale prin însuşirea în mod fraudulos, folosirea şi traficarea de bunuri şi bani, aparţinând societăţilor comerciale administrate, prin falsificarea şi utilizarea unor documente falsificate (contracte de comodat, de livrare de mărfuri, facturi, bilete la ordin, procese verbale de compensare)”, arătau procurorii DIICOT la trimirea în judecată a lui Mann şi a celorlalţi inculpaţi.

Citește continuarea pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ