Oltean cu lubeniță, amendat pentru că și-a amplasat taraba pe centura Timișoarei

23

Un comerciant de lubenițe din Oltenia a fost amendat după ce și-a ampalsat taraba improvizată pe marginea centurii Timișoarei. Acesta și-a etalat marfa în apropiere de Giarmata, deși nu avea voie. Mai mult, acesta fusese anterior somat de reprezentanții DRDP Timișoara, dar nu s-a conformat și nu a părăsit zona.

Situații similare se întâlnesc des și pe DN 68A, mai ales pe sectorul Coșava – Ohaba, zonă cu trafic intens, spun cei de la Drumuri. În cazul comerciantului de pe centura Timișoara, IPJ Timiș a întocmit un proces-verbal și s-a aplicat o amendă în cuantum de 12.000 lei, cu posibilitatea achitării sumei de 2.000 lei în 15 zile, pentru activități de comerț și amplasare de construcții ilegale în zona de siguranță a drumului, plus o amendă de 500 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din sumă în 15 zile, pentru desfășurarea de activități economice fără îndeplinirea condițiilor legale.

”Conform OG 43/1997, este interzisă practicarea comerţului ambulant în zona drumului. DRDP Timişoara și Inspectoratul Județean de Poliție Timiș fac controale pe drumurile naționale și aplică amenzi pentru nerespectarea legii”, a transmis DRDP Timișoara. Măsura interzicerii comerțului pe marginea drumurilor naționale este luată pentru a evita producerea accidentelor rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ