„Ocuparea Forței de Muncă”, proiect România-Ungaria

53

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener în cadrul proiectul transfrontalier România-Ungaria, Initiativă Comună pentru Ocuparea Forței de Muncă, acronim JEDI, proiect finanțat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria 2014 – 2020, invită pe cei interesați să participați la „Târgul de carieră JEDI” din 22 septembrie, între orele 12:00 – 18:00.

Evenimentul se adresează companiilor din județele Timiș, Arad și Csongrád-Csanád, ce se confruntă cu lipsa forței de muncă și a personalului calificat și sunt interesate de a angaja personal, entități/instituții care activează în domeniul ocupării și încadrării persoanelor pe piața muncii.

Cel mai recunoscut eveniment, care oferă o platformă de întâlnire angajatorilor, companiilor de recrutare și solicitanților de locuri de muncă este târgul de locuri de muncă. Potențialii angajați pot participa pentru a se putea orienta pe piața forței de muncă actuale și fac o impresie bună potențialilor angajatori: pot completa un CV și pot pune întrebări (și invers).
Firmelor și agenților economici participanți li se va asigura un stand gratuit în care vor putea avea discuții libere cu potențiali angajați, iar participarea acestora este gratuită.
Evenimentul are loc la Centrul Regional de Afaceri Timișoara al CCIAT, sala EUROPA.
Înregistrarea se face până la data de 15 septembrie 2022, prin completarea acestui unui formular.

Obiectivul general al proiectului JEDI – Joint Employment Driven Initiative este de a spori ocuparea forței de muncă în regiunea transfrontalieră România – Ungaria prin crearea condițiilor favorabile pentru o piață a muncii echilibrată pe termen lung. În cadrul proiectului se vor crea condiții de ultimă generație pentru derularea activitățiilor de formarea profesională prin dezvoltarea a cinci locații, două vor fi construite în clădiri noi, o premisă va fi reconstruită și extinsă și două clădiri existente vor fi dotate cu echipamente noi necesare pentru a oferii instruiri practice de înaltă calitate.
De asemenea, va contribui la dezvoltarea unei piețe comune a muncii în județele Timiș, Arad și Csongrád – Csanád prin diferite activități care au ca scop facilitarea procesului de fuzionare a pieței forței de muncă, din cele două părți ale frontierei, cum ar fi, crearea unei Rețele de Parteneriat Instituțional Transfrontalier, pentru a facilita schimbul de cunoștințe, transferul de experiență realizarea unei analize a nevoilor exacte ale companiilor privind calificările necesare, elaborarea unei strategii regionale transfrontaliere axată pe lipsa forței de muncă calificațe, organizarea de tărguri de locuri de muncă, workshop-uri, seminarii, conferințe, vizite de studiu, studii de caz, evenimente de orientare în carieră, crearea unui Info Point în Ungaria și crearea unui portal online și a unui site web online, bilingv, cu informații specifice din domeniu.

Informații suplimentare:
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, tel. 0372 185 285, e-mail: rcolban@cciat.ro, dna. Rafaela COLBAN.
Catalyst Solutions, tel. 0799 791 105, andreea.lazarescu@catalyst.ro, Andreea LĂZĂRESCU.