Oare de ce bănățenii sunt atât de strânși la pungă când vine vorba de sponsorizări?

328

Alb-violeții de pe „Dan Păltinișanu” continuă cursa salvării. Marți seara, 0-0 cu echipa antrenată de Dan Alexa, cel care a promovat pe ACS Poli în Liga I, acum doi ani. Elevii lui Ionuț Popa continuă să fie pe loc de baraj, la două puncte de salvare. Vineri, deplasare chiar la Pandurii, echipa aflată imediat deasupra. Se joacă, evident, la Severin. Dacă vor câștiga, timișorenii urcă încă un loc.

Și așa, încet-încet, acest club numit ACS Poli va ajunge, poate, să joace și la anul în elită! Fără bani, fără jucători de valoare, Ionuț Popa a reușit un sezon absolut incredibil. Și spunem asta indiferent de cum se va termina el.

ACS Poli e singurul club din România încă implicat pe trei fronturi!! În Liga I, în Cupa Ligii (unde va juca finala cu Dinamo) și în Cupa României (unde va juca în semifinale).

Din păcate, chiar dacă va câștiga cupa națională, echipa nu va putea participa în Liga Europa. Și nu din motive de insolvență. Ci pentru că, pur și simplu, clubul nu a depus dosarul de licențiere pentru sezonul următor al cupelor europene. Nu l-a depus pentru că, având datorii, n-avea cum obține licența necesară.

L-a depus, în schimb, FC Botoșani, pândind un loc liber. Oare de ce Timișoara n-are un Valeriu Iftime? Oare de ce bănățenii sunt atât de strânși la pungă când vine vorba de sponsorizări? Nu ne referim (doar) la ACS Poli aici, ci și la ASU Poli, la Ripensia, la handbal, la baschet etc., dar și la cultură?

De ce nu încercăm să construim cu club puternic, care să atragă din oamenii pe „Dan Păltinișanu”? Un club fără probleme legate de identitate și palmares? O echipă care să joace frumos și în care tinerii Timișoarei să își găsească locul?

Cerem oare prea mult? Da, sigur că da. De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere, dar mai noi?

LĂSAȚI UN MESAJ