Oameni noi la PSD Timiș sau ever green-deni?

784

Acum câteva zile, dl Alfred Simonis, președintele a ceea ce a mai rămas din PSD-ul Timiș după ultimele alegeri, a postat pe pagina sa oficială de Facebook un mesaj plin de comic, desigur, involuntar. Din care citez: „Am promis că vom deschide partidul către profesioniști și specialiști. Am promis un program de guvernare echilibrat și cu obiective realiste. Vrem să readucem competența la guvernare. Și o vom face!”

Înainte însă de a mă referi la asemenea promisiuni ce seamănă tulburător cu jurămintele de după o noapte de beție cruntă, am să mărturisesc că, pentru mine, imagistic, dl Simonis este un plus pentru PSD. De la figura buimacă a dlui Călin Dobra, de atlet creștinat cu cravata băgată în „treling”, figura dlui Simonis a cadorisit spațiul public cu fățăul unui absolvent al școlii de magie din filmele Harry Potter surprins că amestecă în ciorbă cu bagheta de la proba de bac. Sigur, e mult mai bine să fi fost surprins la vrăjeală cu pătrunjelul și morcovii decât să fii surprins că nu ai de unde justifica averea personală, dar astă e o altă poveste.

Așadar, dl Simonis spune alegătorilor timișeni că a deschis listele către specialiști. După câte îmi dau seama, singurul specialist pe listele de la parlamentare e dl Sorin Grindeanu. Iar „specialistul” Grindeanu, până acum, a bifat trei domenii de expertiză.

Primul domeniu, cronologic vorbind, este cel universitar. Așa cum toată lumea știe, dl Grindeanu, în perioada 1998 – 2001, a fost preparator și asistent la Facultatea de Sociologie și Psihologie a Universității de Vest. Un merit ce îi aparține, desigur, în întregime. Întrebarea care însă continuă să rămână fără răspuns este cât de mult îi aparțin cele trei lucrări publicate în aceeași perioadă. Sau, ca să împrumutăm nițel bagheta magică de la dl Simonis, cum dracu de-or fi ajuns acolo?

Al doilea domeniu în care Sorin Grindeanu s-a remarcat ca specialist a fost Sportul și Tineretul, între anii 2001 și 2004 dumnealui fiind director al Direcției de Sport și Tineret Timiș. Sigur, sportul a atras mereu liderii locali PSD fiindcă, iată, și dl Simonis a decorat panoul de absolvire al Liceului Sportiv din Timișoara, după, evident, președintele de CJT Călin Dobra.

În fine, specialistuș prin excelență ce deschide lista de la Camera Deputaților a fost, timp de trei ani, directorul Autorității Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) în urma celei mai stupide și jegoase manevre politice din România și, probabil, din lume: debarcarea premierului pesedist Sorin Grindeanu de către propriul partid. Și, așa cum arată nuanța din textul dlui Simonis, se pare că acel moment din Analele Umilinței l-a propulsat pe dl Grindeanu în empireul unui profesionalism desăvârșit: cel al servilismului absolut.

Da, să fii atât de lipsit de mândrie, de onoare încât, după ce partidul ți-a dat un șut în cur, tu iei acel os de ros pe nume ANCOM (e drept, baban!) și, după 3 ani, revii și te prezinți în fața electoratului tău de parcă ai avea himenul politic intact, asta e mai mult decât jalnic. Și jignitor pentru ideea însăși de politician.

P.S. Dacă nu vă supărați, domnu’ Grindeanu, putem să vedem și noi cărțile cu pricina? Hai că se poate dacă nu le-ați manglit. Știți, cum făcea vechiul PSD, al lui Ponta și Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ