Oameni care au marcat medicina din vestul țării, onorați de o comunitate locală! Despre cine este vorba. video

444

Edilii comunei Balint au ținut să aprecieze activitatea și realizările remarcabile a Dr. ing. Virginia Faur și ale preotului dr. Cornel Jupineant, două personalități care au contribuit substanțial la susținerea și promovarea valorilor locale și naționale.

Primarul comunei Dănuț Crasovan a înmânat titllurile de Cetățeni de onoare în cadrul unei ședințe festive a Consiliului local, care s-a desfășurat la căminul cultural în prezența consilierilor locali, a preotului Ioan Șandru și a directorului școlii din localitate, a medicului Radu Bologa și a unui numeros public format din invitați și alți reprezentanți ai administrației locale. În cadrul festivității a fost prezentat și un film despre activitatea științifică și de cercetare a dr. ing. Virginia Faur, care și-a petrecut copilăria la Târgoviște, de unde este o parte a familiei sale, momentul fiind urmat de o prezentare a activității preotului dr. Cornel Jupineant, fiu al satului, profesor și rezident în Franța.

Virginia Faur este inginer chimist, cercetător științific, fitoterapeut ai lector de fitoterapie care a omologat peste 500 de preparate din plante și peste o sută de programe de sănătate. Are la activ peste 100 de brevete de invenție și este membru al Federației Internaționale de Farmaceutică, fiind totodată și Director General și asociat unic al Laboratoarelor Favisan din Lugoj. În anul 1996 a obținut titlul de doctor în fitoterapie și fitoprotectie alimentară la U.S.A.M.V. Timișoara, iar în anul 1997 a obținut Premiul special „Femeia care a contribuit la dezvoltarea propriei națiuni” la un concurs internațional organizat în Italia. În anul 2000 a apărut în prestigiosul „Who’s Who of Professional Bussines Women”, ediția a 7-a, în S.U.A. Institutul Biografic American îi acordă „Diplomă de Onoare pentru Merite Excepționale în Profesie” și „Femeia Anului 2000”. În anul 2010, Institutul Biografic American îi acordă Gold Medal for – România, pentru pasiune, curaj, angajare, succese, excelență, virtute, spirit și pentru contribuția adusă țării.

Cornel Jupaneant este medic de profesie, practicant al medicinei tradiționale orientale, a studiat chiar în China și este și profesor de acupunctură și fitoterapie, însă a urmat și cursurile Facultățîi de Teologie din Timișoara. Originar din Târgoviște, comună Balint, Cornel Jupaneant s-a mutat în comună Marga, din județul Caraș-Severin unde, din propriul sau buzunar, cu sprijinul Episcopiei Caransebeș, a pus bazele unui complex medical creștin, care este amplasat la ieșirea din comună spre Parcul Național Retezat. Aici îi tratează pe toți paciențîi care îi trec pragul, indiferent dacă au bani să plătească sau nu.

Aprecierea față de cele două personalități, prin acordarea acestor titluri și distincții, a fost primită cu vie emoție de toți cei prezenți la ședința festivă. În alocuțiunile lor, Dr. ing. Virginia Faur și preotul dr. Cornel Jupîneanț au mulțumit primarului Dănuț Crașovan și tuturor consilierilor locali.

sursa: lugojonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ