O timişoreancă vrea să-i ia locul Angelei Merkel şi să ajungă la conducerea Germaniei

1281

În condiţiile în care germanii s-au cam săturat de partidele istorice, atât de social-democraţi, cât şi de creştin-democraţi, încep să crească tot mai mult alternativele. E adevărat, o creştere destul de importantă o au şi partidele extremiste, în special AfD, dar şi partidele mai moderate, cum sunt Verzii.

Iar la conducerea Verzilor se află acum o timişoreancă, Ramona Pop. Născută la 31 octombrie 1977 la Timişoara, a emigrat în Germania, împreună cu familia, în 1988. Acolo a urmat cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice Munster, iar mai apoi ale Universităţii Libere din Berlin.

Ea a devenit membru al Partidului Verzilor în 1997, iar în anul 2001 a câştigat un loc în parlamentul german, fiind cea mai tânără membră de atunci a instituţiei. Între timp a ajuns liderul grupului parlamentar al Verzilor şi prima pe listele naţionale ale partidului pentru alegerile federale.

Candidata Ramona Pop este acum hotărâtă să omogenizeze scena politică din Berlin, care are zone în care încă există linii de divizare între est şi vest. De asemenea, se luptă pentru modernizarea grădiniţelor şi şcolilor care trebuie restaurate şi pe care vrea să le aducă într-un stadiu adecvat de funcţionare. Într-un oraş cum e Berlinul, care se estimează că va atinge pragul de 4 milioane de locuitori până în 2030, este nevoie şi de o atenţie mai mare acordată blocurilor de locuinţe, pe care le vrea mai accesibile ca preţ pentru populaţie. De asemenea, Pop mai doreşte să introducă mai multe trenuri S-Bahn în reţeaua de transport în comun.

ramona-pop-1

2 COMENTARII

  1. Nu cred ca noi ca romani ne putem asuma un merit pentru faptul ca doamna aceasta este viceprimar in Berlin, deoarece de la varsta de 11 ani a fost adoptata si sustinuta de catre Germania, in timp ce Romaniei nu i-a pasat deloc de ea.Asa ca haideti sa nu ne mai laudam cu lucruri care nu ne apartin.Eu personal nu cred ca doamna in cauza se simte ” timisoreanca” .

LĂSAȚI UN MESAJ