O taxă controversată revine pe masa aleșilor locali! Ce vor să facă autoritățile

114

Executivul Primăriei Timișoara a finalizat un proiect de hotărâre pentru adoptarea taxelor și impozitelor locale pentru anul viitor. Revine texa pe turism abandonată anul acesta și crește impozitul pe clădiri pentru persoane juridice.

Potrivit documentului, oamenii de afaceri care dețin clădiri înregistrate ca sedii de firmă vor plăti impozitul de 1,3% din valoarea clădirii. Asta în condițiile în care darea era până acum de un procent. Persoanele fizice nu vor fi afectate de majorări.

O taxă controversată revine pe masa aleșilor locali – taxa pe turism. Este al doilea an în care conducerea primăriei vrea să promoveze această taxă. Aceasta va fi inclusă în preţurile practicte de operatorii de turism, indiferent dacă vorbim de hoteluri, pensiuni, moteluri sau hosteluri.

„Taxa specială pentru promovarea turismului în municipiul Timişoara se va calcula de către unitatea de cazare prin aplicarea unei cotei de 2% la tarifele de cazare, exclusiv TVA, practicate de unităţile de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului şi se datorează pentru întreaga perioadă de cazare. Unitatea de cazare va avea obligaţia de a vărsa taxa specială colectată la bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale în raza căreia este situată aceasta, lunar, termenul de plată fiind până la data de 10, inclusiv, a lunii următoare celei în care s-a colectat această taxă”, se arată în proiectul de hotărâre.

Obiectivele urmărite prin instituirea taxei speciale pentru promovarea turismului sunt:

– creşterea numărului de turişti în Timişoara;

– creşterea duratei de şedere a turiştilor în municipiul Timisoara;

– creşterea veniturilor obţinute din turism în municipiul Timisoara;

– creşterea calității serviciilor publice și crearea de noi servicii publice destinate turiştilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.