O țară vecină cu noi se transformă în ,,Ferma animalelor!” Ce se întâmplă acolo!

298

Guvernul Ungariei, condus de Viktor Orban, e în centrul unui nou scandal intern, după ce Ministerul de Interne a inițiat o modificare legislativă care ar da Executivului acces rapid la informații amănunțite despre cetățenii maghiari, dar și despre turiști.

Publicațiile Hungarian Spectrum și Budapest Beacon scriu că inițiativa ar duce la crearea unei baze unice de date video și audio colectate de toate instituțiile și companiile private sau de stat care procesează datele cetățenilor și ale turiștilor. Baza de date ar putea fi apoi accesată de Guvern.

Turiștii străini ar fi și ei ținta unui tratament special: hotelurile vor fi obligate să facă copii după documentele acestora, statul maghiar urmând să ceară următoarele informații: data sosirii și a plecării, sexul, locul nașterii, data nașterii, cetățenia, numele de fată al mamei turistului.

Propunerea prevede că informațiile ar trebui șterse din baza de date după 15 zile, dar nu spune dacă și autoritățile guvernamentale care au descărcat informațiile sunt obligate să le șteargă.

O altă problemă majoraă este că accesarea bazei de date de către o instituție guvernamentală se va putea face fără un mandat de la judecător.

Propunerea guvernului a fost întâmpinată cu critici publice din partea șefului Autorității Naționale pentru Protecția Datelor și Libertatea de Informare, Attila Péterfalvi.

Voci din societatea civilă au reclamat și ele ingerința nepermisă a guvernului în viața privată a cetățenilor, denunțând transformarea Ungariei într-un stat polițienesc.

sursă: hotnews.ro

2 COMENTARII

  1. Ungurii se indreapta voiosi spre trecut, spre vremurile „bune” ale statului politienesc comunist. Cum spunea Santayana, „cei care nu isi amintesc trecutul sunt condamnati sa il repete”. Este evident ca in Ungaria prostia a iesit biruitoare de mai mult timp, au cultivat si o stransa prietenie cu o alta „mare democratie”, Rusia lui Putin, ce sa mai vorbim?! Hunii merg pe un drum sigur…

LĂSAȚI UN MESAJ