21.5 C
Timișoara
duminică 24 septembrie 2023

O superbă destinație de vacanță poate fi descoperită la nici două ore distanță de Timișoara

EvenimentO superbă destinație de vacanță poate fi descoperită la nici două ore...

Ţara Haţegului reprezintă una dintre destinaţiile în care ne putem petrece timpul în natură. În zonă se găsesc multe atracţii turistice, de la Casa Vulcanilor, până la Biserica Densuş sau staţiunea Râuşor, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

O variantă tot mai căutată este cicloturismul, pentru că în zona Țării Hațegului există 12 trasee, marcate pentru cei care vor să îmbine sportul în natură cu vizitarea unor monumente istorice sau culturale.

 

Traseele de cicloturism au fost gândite în așa fel încât să atingă diferite obiective culturale sau monumente istorice. Între acestea se numără bisericile vechi din zona Țării Hațegului, inclusiv cele de la Densuș și Săntămărie Orlea, Cetatea Colț, Turnul de veghe de la Cetatea Mălăiești, Cetatea de la Sălașul de Sus. În funcție de lungime și de numărul obiectivelor care pot fi atinse, traseele se pot parcurge între 2 și 6 ore, spune șeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

 

“Unele pleacă din Hațeg, altele pleacă din Râu de Mori, altele pleacă din Sălașu de Sus, de la sediul Parcului Național Retezat. Traseele nu parcurg drumurile județene, doar se intersectează cu ele și au foarte, foarte puțin contact cu drumul județean asfaltat. Ele urmează drumuri de căruțe, de care, drumuri între holde, cum se zice în zonă, ating obiective turistice de interes cultural care sunt foarte frumoase din zona Țării Hațegului. O să vadă oameni pe câmp, la fân, la sapă, la coasă, la tot felul de munci pe care unii doar și le amintesc din fotografii”, spune Ovidiu Bodean.

Pe de altă parte, salvamontiști recomandă turiștilor care doresc să urce la munte să evite traseele lungi și zonele de belvedere.

“Venim după inactivitate și atunci eforturile noastre vor fi mult mai susținute și să evităm tot felul de sincope sau de probleme medicale, febră musculară. Recomandarea este să se facă trasee mai scurte în prima perioadă”, mai spune Ovidiu Bodean.

Informații despre traseele de cicloturism se pot obține de pe site-urile Asociației de Turism Retezat destinația de ecoturism Țara Hațegului – Retezat sau de pe aplicațiile dedicate telefoanelor mobile.

Sursa: https://www.g4media.ro/

Citește și :