O scrisoare pierdută! Cum a ratat Caraș-Severinul șansa de a se lega la autostradă!

593

Un drum care ar putea face legătura județului Caraș-Severin cu A1 a fost scos de la finanțare.

Marcel Vela: ”singura vină a acestui drum este că m-am zbătut eu pentru el”. Senatorul PNL ar fi ajuns în posesia unei scrisori trimisă de un angajat al Consiliului Județean Caraș-Severin prin care administrația județeană cere ADR Vest trecerea unui drum județean prioritar pe o listă de rezervă. Este vorba despre proiectul ”Modernizare DJ 684 Rușchița- Voislova, limită județ Timiș conexiune cu județul Hunedoara”. În scrisoare se afirmă că în urma unor analize s-a ajuns la concluzia că acest drum nu ar putea obține un punctaj care să îi sporească șansele de finanțare, propunându-se astfel înlocuirea lui cu un proiect ce prevede modernizarea DJ 608 Plugova-Globurau-Costișa-Borugi-Cornereva-Gruni-Arsuri-Obița-Rusca-Teregova-Luncavița-Mehadica-Cuptoare-Crușovăț (DN6).

Marcel Vela consideră că această solicitare a scoaterii unui drum de o importanță majoră pentru Caraș-Severin este extrem de gravă, în condițiile în care scrisoarea a fost adresată ADR Vest fără știrea consilierilor județeni și fără semnătura secretarului județului, care verifică legalitatea unor astfel de documente. Hârtia este semnată doar de către președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, și de către șeful Serviciului Proiecte, Robert Nicht.

”Vreau să subliniez că este o eroare care trebuie reparată cât mai urgent. Eu înțeleg că, CJ Caraș-Severin nu a prea făcut multe lucruri într-un an de zile, dar să strice și ce s-a făcut, asta nu mai pot înțelege”, afirmă președintele PNL Caraș.

Senatorul a ținut să sublinieze în conferința de presă că subiectul pe care l-a făcut public nu este unul politic și consideră scrisoarea o eroare administrativă care trebuie îndreptată. De asemenea, va apela la sprijinul primarilor din localitățile de pe Valea Cernei, care ar putea beneficia de modernizarea DJ 684, să i se alăture în demersul de anulare a acestei solicitări.

”Vreau să vă spun că acest subiect al drumului județean nu este un subiect politic. Nu o să spun nimic aici de PSD, spun de un interes administrativ și după conferința de presă o să rog, tot administrativ, primarii de la Glimboca, Obreja, Oțelu, Rusca Montană, Marga și Băuțar, indiferent de culoarea lor politică, să se implice în acest demers prin care Consiliul Județean să revină la această scrisoare eronată”, a precizat omul politic.

Vela a subliniat importanța vitală a acestui drum pentru județ, Rusca Montană fiind situată la o distanță de 18 km de autostrada A1. ”Acest drum este vital pentru județul Caraș-Severin, nu pentru Valea Bistrei, este vital pentru România. Având în vedere faptul că autostrada A1 va aduce prin acest drum în Caraș-Severin inclusiv investitori, din Europa sau din țară”, a mai spus Vela.

Totodată, este important ca acest drum să fie făcut în acest an, motiv pentru care Consiliul Județean nu poate pierde finațarea lui. Legătura pe care drumul o va stabili cu autostrada va popula Caraș-Severinul, după cum afirma Vela, cărășenii nu vor mai căuta joburi în Timișoara sau în Austria, vor avea locuri de muncă în Banatul de Munte pentru că drumul deschide oportunități spre investiții.

”Dacă nu știm să profităm de oportunități, Caraș-Severinul în regiunea vest va fi cel mai sărac, cel mai slab dezvoltat, deși este cel mai frumos”, a concluzionat Marcel Vela.

LĂSAȚI UN MESAJ