O profesoară din vestul țării, șanse mari să obțină ,,Nobelul” pentru educație !

1721

Global Teacher Prize (supranumit Nobel pentru educație) – ediția 2018 vine cu un premiu substanțial în valoare de 1 milion de dolari și se acordă anual unui profesor excepțional care a contribuit în mod deosebit la îmbunătățirea rezultatelor elevilor săi. Câștigătorul va fi anunțat în 18 martie, la  Forumul Educație și Competențe – Global, în Dubai.

La această ediție, din 173 de țări s-au trimis peste 30.000 de nominalizări, din care au fost selectate inițial cincizeci, iar în decembrie 2017 a fost făcut public topul celor zece finaliști. Ei au fost selectați pe baza unui set riguros de criterii, incluzând inovația în clasă, sprijinul acordat elevilor și eficiența dovedită a cadrelor didactice în inspirarea și motivarea copiilor pentru a progresa.

Manuela Prajea, profesor doctor în matematică (fost director al Colegiului Național „Traian” din Drobeta Turnu-Severin) este singurul dascăl român care s-a clasat în topul primilor 50 – cei mai prestigioși profesori din lume, la ediția din 2016, pentru multiplele proiecte educaționale de succes și zecile de premii internaționale obținute de elevi.

Cei 10 finaliști din acest an pot fi văzuți pe reper24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ