O primărie din Timiş oferă câte 2.500 de lei tinerilor căsătoriţi şi tot atât pentru fiecare nou născut

131

O primărie din Timiș oferă câte 2.500 de lei pentru tineri însurăței și tot atât pentru fiecare nou născut. Se întâmplă la Săcălaz și este cea mai mare sumă care se acordă în țară, menită să încurajeze constituirea familiilor şi să ducă la creșterea natalității în România.

Hotărârea a fost luată după şedinţa de Consiliu Local din data de 23 iulie. De aceste stimulente, în valoare de 2.500 de lei, vor beneficia cei care spun pentru prima dată „Da” la starea civilă, dar şi fiecare bebeluş care se naşte, de acum înainte, pe raza comunei.

Primarul a stabilit câteva criterii clare astfel că de aceşti bani ar urma să beneficieze doar cei aflaţi la prima căsătorie şi doar dacă cel puţin unul dintre soţi are domiciliu pe raza comunei Săcălaz. Darul de nuntă se dă doar după ce se analizează cu atenţie situaţia de la Serviciul de Impozite şi Taxe Locale, pentru că însurăţeii nu au voie să aibă datorii la bugetul de stat.
În cazul bebeluşilor, stimulentul se acordă doar dacă ambii părinţi au domiciliul pe raza comunei, iar părinţii nu au voie să aibă datorii la bugetul de stat. Cererea pentru acordarea stimulentului pentru nou-născuţi se face într-un interval de maxim 90 de zile de la naşterea bebeluşului.

LĂSAȚI UN MESAJ