O pacientă a murit după ce a fost plimbată cu ambulanța între patru spitale

596

Cecilia P., o femeie în vârstă de 66 de ani, din Breaza, a murit marţi dimineaţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, după ce a fost plimbată cu ambulanţa între patru spitale din Prahova.

Deşi era în stare critică şi în plus infectată cu o bacterie extrem de agresivă, medicii din Judeţean nu au considerat că este o urgenţă, au consultat-o în ambulanţă şi au trimis-o înapoi de unde venise.

Familia este hotărâtă să facă plângere la Colegiul Medicilor. Între timp, la Spitalul Judeţean a început nelipsita anchetă internă.

Cecilia P. a fost diagnosticată cu COVID-19 în data de 12 septembrie, zi în care a şi fost internată la Spitalul Movila din Ploieşti, secţie exterioară de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

A rămas internată aici 16 zile, timp în care a primit tratament adecvat, a avut nevoie inclusiv de suport de oxigen, dar nu de Terapie Intensivă. În 28 septembrie, a fost externată, cu starea de sănătate ameliorată, dar în continuare slăbită.

Acasă a început recuperarea, iar timp de aproape o săptămână femeia s-a simţit bine. Starea ei s-a agravat brusc în noaptea de 2 spre 3 octombrie.

Avea dureri abdominale acute şi alte simptome care i-au determinat pe cei apropiaţi să solicite Ambulanţa.

Calvarul Ceciliei De aici începe calvarul Ceciliei.

A fost transportată iniţial la Spitalul Municipal din Câmpina, unde i s-a făcut ecograf şi un set de analize. Rezultatul a scos la iveală prezenţa bacteriei Clostridium Difficile, o bacteria extrem de agresivă care poate duce inclusiv la deces.

Femeia nu a rămas internată la Câmpina pentru că spitalul este suport COVID-19 şi primeşte doar pacienţi cu această boală. A fost preluată de o ambulanţă şi transferată mai întâi la un spital privat din oraş, care a refuzat internarea pe motiv că nu are medici specialişti în tratarea afecţiunilor de care suferea Cecilia P. De la spitalul privat, ea a fost transferată la Spitalul Orăşenesc Băicoi unde a fost primită, doar că starea de sănătate se agravează, iar medicul de gardă solicită transferul la Spitalul Judeţean din Ploieşti.

Aici, Cecilia este consultată în curtea spitalului, direct în Ambulanţă şi retrimisă la Băicoi, nefiind considerată un caz critic. Ambulanţa se întoarce la Spitalul Orăşenesc din Băicoi, însă aici medicul constată că starea de sănătate s-a agravat, şi mai tare, iar pacienta avea nevoie urgentă să ajungă într-o secţie ATI şi o retrimite la Spitalul Judeţean din Ploieşti.

După tot acest periplu între spitale, fără să primească ajutor medical, Cecilia P. moare marţi dimineaţă.

Sebastian Toma, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a precizat că a solicitat tuturor medicilor implicaţi un raport cu privire la situaţia pacientei Cecilia P.

În ceea ce priveşte bacteria Clostridium Difficile, dr. Toma a explicat că aceasta poate agrava starea de sănătate a unui bolnav care prezintă şi alte afecţiuni aşa cum era cazul Ceciliei C. şi chiar poate duce la deces.

„Este o bacterie agresivă, care într-adevăr este foarte răspândită în spitale, dar care poate apărea şi în urma unui tratament haotic cu antibiotic“, a precizat directorul.

Rudele femeii sunt de acord că nimeni nu poate garanta că Cecilia ar fi trăit dacă ar fi primit tratament la timp, dar acuză felul în care un pacient aflat în stare critică a fost batjocorit şi plimbat pe drumuri fără să i se acorde asistenţa medicală de care avea nevoie.

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ