O nouă zi, o nouă suspiciune. Femeie, internată cu suspiciune de COVID-19

Femeie, internată cu suspiciune de COVID-19, la Timișoara

O noua suspiciune de infectare cu COVID -19 a apărut la Timișoara. Este vorba despre o femeie care este internată și izolata la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeş. Aceasta are gripă, dar a fost testată și pentru coronavirus și urmează să fie prezentate rezultatele.
În acest moment, în județul Timis, 275 persoane sunt monitorizate la domiciliu de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș. Nu sunt persoane care sa necesite carantină.

Direcția de Sănătate Publică Timiș monitorizează, în punctele de trecere frontieră, fluxul de turiști care vin din zone cu risc de infecție cu noul Coronavirus. La nivelul Direcției de Sănătate Publică Timiș este funcțional un Tel Verde al DSPJ Timiş pentru informaţii şi sesizări privind situatii epidemiologice: +40728 885 726.
La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus).
Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358.

Direcția de Sănătate Publică Timiș îndeamnă populaţia la calm şi canalizarea atenţiei către aplicarea cu rigurozitate a măsurilor de prevenire şi limitare pentru răspândirea anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul Coronavirus:
– să evite aglomeraţiile şi să evite frecventarea spaţiilor închise aglomerate (de ex. supermarketuri, mall-uri);
– să menţină o distanţă de cel puţin 1 metru faţă de orice persoană cu simptome respiratorii (de ex. tuse, strănut);
– să-şi spele frecvent mâinile, folosind apă şi săpun atunci când mâinile sunt vizibil murdare sau antiseptic pe bază de alcool dacă mâinile nu sunt vizibil murdare;
– să utilizeze tehnica de a tuşi sau a strănuta în interiorul cotului flectat sau să-şi acopere nasul şi gura în timpul tusei şi strănutului cu un şerveţel de unică folosinţă, urmată de aruncarea acestuia după utilizare şi spălarea IMEDIATĂ a mâinilor cu apă şi săpun;
– să se abţină de la atingerea gurii, nasului şi ochilor;
– să respecte regulile privind modul de purtare, îndepărtare şi eliminare a măştilor asociate cu o igienă corectă a mâinilor după îndepărtare.