O nouă victorie în instanță pentru Primăria Timișoara

101

Magistrații Judecătoriei Timișoara au decis, marți, să respingă cererea Sindicatului Liber din Primăria Timișoara de suspendare a organigramei acestei instituții, document adoptat de Consiliul Local la începutul acestui an.

„Primăria Municipiului Timișoara salută decizia instanței, care permite funcționarea în continuare fără sincope a instituției, în folosul timișorenilor, după luni de blocaj. Organigrama în vigoare a fost suspendată, printr-o decizie a aceleiași instanțe de judecată în luna mai a acestui an, decizie care apoi a fost casată de Curtea de Apel în septembrie și trimisă la rejudecare. La aceasta rejudecare, Primăria Timișoara a câștigat. Pe scurt, din cauza unei decizii inițiale greșite și casate, organizarea internă a fost blocată timp de aproape jumătate de an, iar toate concursurile au fost înghețate, provocând un blocaj instituțional și o încărcare suplimentară a activității celor rămași“, arată municipalitatea într-un comunicat de presă.

În acest moment, peste 100 de posturi existente în Primăria Timișoara sunt neocupate (din cauza ieșirii la pensie a ocupanților, transferului sau unor demisii), iar acest lucru înseamnă creșterea volumului de muncă pentru toți ceilalți angajați ai instituției, mai arată Primăria Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ