O nouă Sală Polivalentă va fi construită în vestul țării FOTO

306

O nouă Sală Polivalentă va apărea pe harta țării, de data aceasta în vest. După cea din Oradea, unde lucrările au ajuns la peste 50 la sută, Deva va avea parte de o nouă sală, cu o capacitate de 3.000 de locuri.

Ea va fi construită în afara orașului, în zona Cristur, după cum au anunțat autoritățile locale. Noua sală va fi ridicată cu ajutorul Companiei Naționale de Investiții. „CNI a scos la licitație, în 3 august 2020, contractul de prestare servicii având ca obiect elaborarea SF, studiu topografic vizat de OCPI, studiu geotehnic, elaborare documentație pentru obținerea avizelor și acordurilor cât și alte studii de specialitate solicitate în certificatul de urbanism pentru obiectivul de investiții ‘Complex sportiv (sală de sport polivalentă), municipiul Deva, sat Cristur, județul Hunedoara’.

Investiția va cuprinde pe lângă sala de sport polivalentă și sens giratoriu cu accesele carosabile aferente, parcări, alei de acces pietonale și zone verzi. Sala de sport va avea o capacitate de 3000 de locuri, va fi branșată la toate utilitățile și va avea toate facilitățile necesare unui astfel de obiectiv. Sala va putea fi folosită și pentru spectacole, alte manifestări culturale și patinoar”, a anunțat primarul Devei, Florin Oancea.

Momentan, Deva are o Sală a Sporturilor cu o capacitate de doar 1.200 de locuri. În ea își dispută meciurile, cu preponderență, echipa de fotbal în sală a municipiului, FC Autobergamo, fostă campioană națională, deținătoare a Cupei și Supercupei României.

LĂSAȚI UN MESAJ