25.9 C
Timișoara
sâmbătă 13 iulie 2024

O nouă remiză pentru poliști

Politehnica a remizat, scor 1-1 (0-0) pe teren propriu cu Metaloglobus Bucureşti în runda a 6-a a play-out-ului Ligii 2. Pentru alb-violeţi a deschis scorul Cosmin Bîrnoi, în timp ce Alexandru Potecea a egalat pentru vizitatori. Ambele echipe au încheiat partida cu un om mai puţin pe teren. Ioan Mera, respectiv Claudiu Herea, fiind eliminaţi în partea secundă.

Pe stadionul „Ştiinţa” se putea marca azi încă din minutul 4. Alexandru Iamandache a pătruns în careu, l-a driblat pe Caramalău, care l-a faultat şi astfel a fost acordat primul penalty al jocului. Dar execuţia lui Tavi Ursu de la punctul cu var a fost intuită de Gavrilaş, care a respins în corner de lângă bara din dreapta sa. În minutul 28 Lazăr a şutat bine, dar balonul a fost respins în corner. Iar un minut mai târziu Ursu a obţinut un nou penalty. De această dată lovitura de pedeapsă a fost bătută de Alin Ignea, dar marcatorul de la Brăila a trimis în stâlpul din dreapta portarului şi balonul a sărit înapoi în afara spaţiului porţii. În minutul 43 Iamandache a preluat în câţiva metri, a fost contrat puternic, balonul a sărit la Lazăr, dar şi acest şut a fost deviat din blocajul bucureştenilor.

La reluare, Metaloglobus putea înscrie în minutul 52, când Murariu l-a blocat, uşor în lateral, pe Sava. 11 minute mai târziu oaspeţii au rămas cu un om mai puţin după eliminarea directă a lui Ovidiu Herea. Acesta l-a faultat brutal din spate, la mijlocul terenului, pe Sofran şi a văzut direct cartonaşul roşu. Poli a deschis scorul în minutul 66 prin Cosmin Bîrnoi, care a marcat cu un şut la colţul lung din pasa în careu trimisă de D. Andrei. Metaloglobus a egalat în minutul 78 tot printr-un jucător abia introdus pe teren. Alexandru Potecea a punctat dintr-o lovitură liberă din faţa careului. Două minute mai târziu Ignea a fost aproape de 2-1, dar reluarea sa din faţa porţii a trecut pe lângă poartă. Din minutul 85 a fost restabilit echilibrul numeric pe teren, Ioan Mera văzând al doilea cartonaş galben în urma unui fault acuzat de acelaşi Potecea. Rezultatul a rămas neschimbat în ciuda unei alte faze periculoase derulate în minutul 87, când balonul s-a scurs pe lângă poarta lui Gavrilaş.

În urma acestui rezultat Politehnica (locul 5, grupa A a play-out-ului) acumulează 28 de puncte. În ultima etapă a play-out-ului echipa noastră va evolua în deplasare cu Politehnica Iaşi.

POLITEHNICA: Murariu – Sofran, Mera (cpt.), Bocșan, Oanea – D. Andrei (75, Rogosic), R. Lazăr, Ignea, Ursu (75, Vukoje) – Gerbi (75, D. Radu), Iamandache (62, Bîrnoi). Pe bancă: Păduraru – Plumbuitu, Scutaru, Bakoș, Huminic. Antrenor: Nicolae Croitoru.
Metaloglobus București: Gavrilaș – Grosu, Lung, Caramalău (46, Cazan), An. Sava – Pandele (32, Negoescu; 90+1, Ad. Sîrbu), Răuță, Borțoneanu – Cl. Herea, Al. Enache (46, L. Mihai), Ov. Herea (cpt., 74, Potecea). Pe bancă: Nedelcovici – I. Roșu, R. Sîrbu, Covalciuc. Antrenor: Nicolae Grigore.

„Din păcate nu a fost victorie, acesta este lucrul care contează, şi poate chiar meritam victoria astăzi, dacă ar fi să ne raportăm doar la ocaziile de gol. Din păcate nu am reuşit să înscriem, avem o problemă, nu am reuşit să înscriem nici din penalty. Este al treilea executant, al treilea penalty ratat… Sigur că există o anumită presiune, situaţia nu e una care să ne dea linişte. Am avut nişte săptămâni destul de dificile, încercăm să ieşim. Eu cred că în mare parte din joc am demonstrat că facem eforturi să ieşim din starea asta în care suntem. Tocmai în ideea asta aveam nevoie de un rezultat pozitiv, care să ne dea încredere”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Rezultatele nu au fost cele care trebuiau să fie şi atunci trebuie să fim de acord şi cu reacţia pe care galeria o are. Nici jocul nu a fost foarte bun în ultima perioadă şi atunci sunt lucruri normale la fotbal până la urmă”, a precizat Croitoru cu referire la faptul că galeria nu a încurajat azi echipa.

Întrebat despre soluţiile de îmbunătăţire înainte de baraj, tehnicianul alb-violeţilor a concluzionat: „Trebuie să găsim… Eu cred că dacă astăzi am fi reuşit să (mai) înscriem, faptul că am avut atâtea ocazii înseamnă că am făcut un pas înainte. Au fost două penalty-uri, au fost în prima repriză iarăşi două-trei situaţii şi în repriza a doua au fost situaţii – şi situaţii foarte clare… Cred că aici e o problemă şi consecinţele de apoi, deci trebuie să găsim resurse şi să găsim mijloacele cele mai potrivite…”.
Nicolae Grigore (antrenor Metaloglobus): „Pentru noi consider că este mulţumitor acest punct, în condiţiile date. Ca să caracterizez puţin evoluţia şi partida, am avut o primă repriză, din punctul meu de vedere, execrabilă. Le-am spus şi la pauză jucătorilor. În care Poli ar fi putut să-şi ia un avans considerabil, au ratat şi două penalty-uri, dar revenind, cred că a doua repriză a fost mai bună pentru noi. Am schimbat sistemul la pauză, am schimbat şi jucători, doi la pauză plus unul pe parcursul primei reprize şi cred că am reuşit să reglăm lucrurile. A venit acea eliminare a lui Claudiu Herea, fiind precedată imediat de gol. Ce mă bucură mult, reacţia jucătorilor, că au avut tăria de a reveni şi egala în zece oameni. Eu am încercat toată săptămâna să-i capacitez. Să le spun că fotblalul e pentru ei în primul rând o plăcere şi trebuie să se bucure de fiecare moment pe care-l petrec pe teren, fie că mai au sau nu obiectiv. Am încercat să le însuflu acest lucru. Poate că la începutul primei reprize sau nu au intrat în prima repriză tocmai bine. Poate a contat şi faptul că am venit cu autocarul, o deplasare lungă şi dificilă şi au intrat mai greu în meci. Dar apoi îi felicit pentru modul în care au revenit în repriza secundă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Cu un stat îngropat în datorii, 2025 se anunță un an teribil pentru români

București. Taxe și impozite mai mari de așteaptă anul viitor, după alegerile parlamentare și prezidențiale, conform experților în economie. Guvernul nu a reușit să...

Timișorenii ajung în valuri la Urgențe din cauza caniculei

Canicula a dus la creșterea numărului de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență. Cei mai mulți dintre pacienții care au avut...

Citește și :