O nouă premieră la Teatrul Maghiar: AVALANŞA tăcerilor şi a fricii

195

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara pregătește premiera „Avalanşa”, în regia lui Kedves Emőke, după un text al dramaturgului turc Tuncer Cücenoğlu.

Vineri, 4 noiembrie, de la ora 19:00, în Sala Studio, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara prezintă spectacolul „Avalanşa”, a doua premieră în stagiunea 2016/2017. La premieră va fi prezent autorul textului, Tuncer Cücenoğlu, scriitor şi profesor de dramaturgie. Din cauza situaţiei politice instabile din Turcia, în urmă cu puţin timp Cücenoğlu a interzis teatrelor din Turcia să interpreteze textele sale. Pe pagina Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara puteţi citi un interviu cu autorul: http://www.tm-t.ro/ro/?page=listpaged&pid=764&arh=1

Din distribuţie fac parte: Bandi András Zsolt, Borbély B. Emília, Csata Zsolt, Éder Enikő, Kiss Attila, Molnár Bence, Molnos András Csaba, Mátrai Lukács Sándor, Simó Emese, Tar Mónika. Echipa este completată de Dorothea Iordănescu (sunet şi scenografie), Matei Lucian Emilian (video) şi Ştefan Iordănescu (light design).

Povestea urmăreşte o familie dintr-un sătuc în Anatolia, care trăieşte sub ameninţarea iminentă a avalanşei.  Pentru a se proteja, cu ani în urmă sătenii au căzut de acord ca timp de nouă luni pe an să trăiască în tăcere, fiind interzise petrecerile, folosirea armelor sau naşterile. Însă o tănâră va naşte înainte de termen şi ameninţă să perturbe liniştea din sat.  Citită în cheie simbolică, „Avalanşa” poate fi  o metaforă a sistemelor totalitare în care populaţia trăieşte dominată de frica de a nu încălca regulile.

Ca de obicei, se asigură traducere în limba română. A doua reprezentaţie a „Avalanşei” va fi sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 19. Detalii despre bilete și rezervări se pot obține la casieria Teatrului, pe strada Alba Iulia nr. 2 (16:00-19:00), la adresa de mail ticket@tm-t.ro sau telefonic, apelând +40 752 111.803.

 

LĂSAȚI UN MESAJ