O nouă multinațională vrea să aducă muncitori din Ungaria, fiindcă la noi nu găsește mână de lucru

5912

Nu cu mult timp în urmă, Banatul Azi semnala faptul că în vestul ţării vin ungurii să lucreze pământul, fiindcă românii nu sunt interesați de muncile agricole. Iată însă că lipsa forței de muncă nu e doar în agricultură, ci și în industrie.

Din lipsa forţei de muncă din ţară grupul german Kromberg & Schubert este nevoit să aducă mână de lucru din Ungaria.

De aproape zece ani de când grupul german Kromberg & Schubert, producător de cablaje şi sisteme electrice pentru industria auto, se află pe piaţa românească, a reuşit să deschidă în România 4 fabrici în patru oraşe diferite.

Una dintre ele se află în apropierea Aradului, la Nădab, iar celelalte trei la Mediaş, Sibiu şi Timişoara.

La nivel mondial, grupul are 40 mii de angajaţi în 35 de fabrici, iar la ora actală caută să mai califice încă 250 de persoane, pentru fabrica de la Nădab, ce se află la 40 km de Arad, iar în cazul în care nu va găsi personal va fi nevoit să aducă forţă de muncă din Ungaria.

Suplimentarea forţei de muncă cu lucrători din Ungaria este necesară din cauză că germanii s-au extins la Nădab, cu o nouă hală de 10.000 mp, ceea ce înseamnă crearea a circa 1.000 de noi locuri de muncă.

Cifra de afaceri a firmei germane pentru anul trecut a fost de peste 80 milioane de euro, cu un profit de aproape 900 mii euro.

muncitori-kromberg-4

2 COMENTARII

  1. Sunt si eu foarte curios, cum dracu aceasta firma au de gand sa angajeze inca 1000 de mincitori cand javrele au raportat profit de doar aproape 900 de mii de euro.
    Pai sa presupunem ca nu toti suntem batuti in cap si la un mic calcul: Daca angajeaza 1000 de muncitori, pe salariul minim pe economie, nu zic mai mult. CU tot cu taxe la stat, pe luna astia platesc minim 400 de euro per muncitor, ori 1000 de muncitori, asta vine 400 de mii de euro in plus lunar.
    Insumat pe 12 luni vine 4.8 milioane de euro in plus pentru salariatii noi. Cum va trai aceasta firma care minte si falsifica rapoarte, ca are profit doar 900 de mii de euro, cand numai cu 1000 de angajati in plus va iesi pe minus cu 4 milioane de euro anual.. Aaa lasa-ma sa ghicesc, sunt doar alti nenorociti care rapoarteaza profit cat sa nu plateasca taxe, este???

  2. Ah, Kromberg & Schubert, „faimoasa” firma care, cel putin aparent, aproape ca lucreaza „in pierdere”, reducand la minim impozitele platite statului roman… Si vrea sa ne pregateasca o noua invazie maghiara in Romania? Sa ne scuteasca! Ungurii au demonstrat ca au ramas la fel de primitivi cum au venit din Asia mai demult: atunci cand a fost criza refugiatilor sirieni au construit garduri la granita si i-au tratat pe oameni ca pe niste animale (au fost state ale UE care au cerut excluderea Ungariei din uniune). O sa construim si noi garduri impotriva invaziei maghiare pe care ne-o pregatesc cei de la K&S si o sa-i tratam pe unguri ca pe niste animale, adica corect, asa cum merita.

LĂSAȚI UN MESAJ