O nouă ediție a Maratonului Vaccinării pornește în acest sfârșit de săptămână VIDEO

97

La încheierea manifestării medicale de vaccinare timp de aproape 70 de ore în continuu de acum trei săptămâni în urmă organiztorii au promis că revin.

Această revenire este necesară datorită vaccinului folosit ce necesită o nouă injectare ca rapel. În acest final de săptămână între 14-17 mai, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, de pe bulevardul Eroilor de la Tisa, se va folosi fiolele de la Pfizer.

În plus e bine de știut că de această dată se vor putea vaccina cu Pfizer și cei ce sunt la prima inoculare și de asemenea se va mai folosi și produsul oferit de Johnson&Johnson. Acesta din urmă nu necesită rapel.

„Printr-o colaborare cu Primăria Timișoara am analizat lista cazurilor sociale, persoane care sunt nedeplasabile, vor fi contactați zilele acestea, iar cei care doresc să se vaccineze vor fi vaccinați la domiciliu de echipe mobile care vor pleca din acest centru. În premieră națională, la această ediție vom efectua un screeninng al stării de sănătate a populației. Vom putea descoperi unele patologii care sunt parșive, care nu dau simptome mari și se pot descoperi doar prin complicațiile lor. Astfel, se vor face EKG-uri moderne, care nu necesită electrozi pe piept, ci pur și simplu omul pune două degete pe un soi de card și pe aplicația de pe tabletă sau telefonul mobil apare EKG-ul, care va fi prelucrat de medicii cardiologi, care vor fi prezenți aici. O altă metodă de screening va fi măsurarea hemoglobinei glicozilate, un marker foarte sensibil al tulburărilor de tip diabet. Sperăm să vină un număr cât mai mare de oameni”, a explicat principalele momente ale maratonului vaccinării inițiatorul evenimentului profesorul Dorel Săndesc.

Dar ca să nu pare doar o acțiune strict medicală atmosfera va fi întreținută de câteva momente artistice de înalt nivel.

„Pot să vă informez cu mare bucurie că vineri, programul va fi deschis de marele artist și prieten Ilie Stepan împreună cu Horea Crișovan, care vor interpreta piese în special clasice la un nivel acustic adecvat. Pe lângă aceste momente artistice, vom face și o expoziție de artă. Ne-am gândit în ce muzeu intră șase mii de oameni într-un weekend. Sau opt mii de oameni. În niciunul, ăsta e răspunsul sigur. Avem, iată, ocazia să oferim aceste exponate unui număr atât de mare de oameni. Și atât Muzeul Banatului va veni cu unele exponate, cât și Muzeul Național de Artă, care va veni cu o expoziție ce are o multiplă semnificație. În premieră absolută, se va expune colecția de fotografie de artă a domnului Liviu Tulbure, cel care nu demult a plecat dintre noi și se știe că a plecat răpus de această teribilă boală”, a mai spus medicul Săndesc.

Direscția de Sănătate Publică ne asigură că dacă va fi cerere mai mare decât estimările se vor suplimenta cantitățile de seruri.

Ca de obicei și acum vor fi tot 30 de fluxuri dotate cu tot ce trebuie pentru vaccinurile Pfizer dar și alte și alte patru Johnson&Johnson.

LĂSAȚI UN MESAJ