O nou complex geotermal în vestul țării! Ce oraș important din Timiș are planuri mari în acest sens

2229

Se discută de ani buni de proiecte diverse de construcție de băi termale în județul nostru. În timp ce la noi totul e la stadiul de discuții și propuneri de proiecte, vecinii din Ungaria construiesc pe bandă rulantă astfel de complexe și atrag turiștii din vestul țării, din județele care au acces la aceleași resurse ca și ungurii. Mai nou, aleșii lugojeni așteaptă răspunsul la o scrisoare trimisă către Agenția Națională pentru Resurse Minerale în care se solicită includerea într-un program de finanțare pentru acoperirea cheltuielilor de execuție a cercetării geologice și hidrogeologice la ștrandul municipal, unde se intenționează captarea unei surse de apă geotermală.

Scrisoarea are toate documentațiile necesare pentru perimetrul de exploatare în vederea obținerii licenței de exploatare. Sursa de apă geotermală este prevăzută a fi folosită pentru necesitățile de la bazinul acoperit. Primăria Lugoj are prevăzuți prin buget suma de 3 milioane de lei pentru prima parte a demarării proiectului de forare la 1.000 de metri. Din informațiile existente până în prezent, în zona Lugoj ar exista o importantă rezervă de apă termală, dar până acum nu s-au făcut cercetări de adâncime.

Municipalitatea a mai informat că lucrările la Ștrandul Municipal, reluate în ultima decadă a lunii iunie, au început să avanseze vizibil. Ritmul de lucru a fost accelerat, iar echipele de muncitori au fost suplimentate, astfel că în prezent se lucrează și noaptea.

În ultimele zile muncitorii au reușit să monteze dale pe aproape 70% din suprafața de 1.485 de metri pătrați prevăzută în cadrul proiectului de modernizare a ștrandului mare al Lugojului. Totodată a fost asfaltat și finalizat și viitorul teren de baschet, de 448 de m.p. amplasat în spatele bazinului acoperit.

În pregătire se află lucrările de reabilitare a fostului restaurant de la ștrand, unde va fi amenajată noua Casă a Căsătoriilor din Lugoj, șase camere de oaspeți pentru delegațiile care vizitează municipiul și un restaurant.

LĂSAȚI UN MESAJ