O maşină-capcană a explodat în apropierea unui convoi de autocare care transportau refugiaţi, majoritatea femei și copii-VIDEO

386

Guvernul sirian şi forţele rebele au început împreună o operaţiune de a evacua oamenii din patru oraşe asediate. Este vorba despre locuitorii din Foah şi Kefraya, două oraşe controlate de nord-vestul ţării, şi despre cei din oraşele controlate de rebeli, Madaya şi Zabadani, din apropiere de Damasc. Potrivit estimărilor, peste 30.000 de oameni urmau să fie evacuaţi.

1492327476f6813f91

Televiziunea siriană precizează că au fost ucise cel puțin o sută de persoane și sute de oameni ar fi fost răniţi. Convoiul staţiona pe teritoriul rebel, în apropiere de Alep, când a avut loc atacul. Explozia a distrus autocarele şi alte maşini şi a provocat numeroase victime, majoritatea civili.

Atacul avut loc la Rashidin, la vest de Alep, la un punct de control unde urma să aibă loc schimbul de refugiaţi. Un kamikaze care conducea maşina-capcană s-a aruncat în aer în apropiere de autocare, a anunţat și organizaţia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul la Londra. Sinucigașul ar fi spus că transportă provizii pentru oameni.

149232746028f8745e

Potrivit unor supraviețuitori, sinucigașul ar fi strigat din mașină că are chipsuri pentru copii și cine vrea să vină la mașină să ia. Zeci de copii au început să să fugă spre mașină, moment în care jihadistul s-a aruncat în aer.

sursa: observator.tv/extern

LĂSAȚI UN MESAJ