O mare companie aeriană renunţă la cursele efectuate în România, de la 1 februarie

283

Compania aeriană Alitalia a anunțat agențiile de turism românești, printr-un e-mail sec, că de la 1 februarie 2017 anulează zborurile de la și către București-Otopeni. Reprezentanții agențiilor de turism spun că Alitalia, cu 12 zboruri pe săptămână spre Roma, a pierdut lupta cu companiile low cost, care operează împreună 26 de zboruri săptămânale pe această destinație.

Potrivit datelor furnizate de către Eximtur, una dintre cele mai mari agenții de turism din România, în prezent, între București și Roma sunt operate următoarele zboruri non-stop (directe, fără escală) pe săptămână: Alitalia 7+5, Tarom 3, Ryanair 7+5, Blue Air 7, Wizz Air 7.

„Alitalia ne-a anunțat oficial că renunță la operarea în România de la 1 februarie”, a declarat pentru Profit.ro Romulus Crăciun, director zonal al Eximtur pentru sudul României.

Și Remus Vișan, directorul general al Paravion, cea mai mare agenție de turism online din România, a confirmat pentru Profit.ro că Alitalia a anunțat oficial că va renunța să mai zboare în România de la 1 februarie. El a adăugat că, din câte știe, Alitalia își va anula peste 150 de zboruri București-Roma pentru care fuseseră deja vândute bilete. Compania urmează să returneze banii pe bilete celor care au apucat deja să cumpere pentru călătorii care ar fi urmat să înceapă după 1 februarie.

„Este presiunea venită din partea low cost-urilor. Alitalia nu a putut să coboare prețurile, biletele fiind mai scumpe la ei decât la companiile low cost cu 20-25% sau chiar dublu. De obicei erau diferențe de minimum 25-30%”, a mai spus directorul Paravion.

Sursa: www.romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ