O lume nebuna! Poliția olandeză dresează vulturi pentru distrugerea dronelor VIDEO

169

Cursa de înarmare împotriva dronelor cu scopuri necunoscute a devenit din ce în ce mai serioasă, iar unele firme din domeniul tehnologiei dar și poliția caută modalități diverse pentru blocarea acestora, folosind emițătoare radio de bruiaj sau alte drone care folosesc plase speciale pentru capturarea dronelor nedorite.

Poliția olandeză propune, însă, o idee naturală și cât se poate de interesantă, aruncând în lupta împotriva dronelor manevrate de infractori vulturi care să le doboare. Astfel, polițiștii olandezi au început un parteneriat cu firma Guard From Above care dresează vulturi pentru a vedea dacă aceste păsări de pradă pot fi învățate să doboare drone.

În videoclipul demonstrativ se poate vedea cum un vultur atacă din zbor o dronă DJI Phantom. Deocamdată, nu se știe cu precizie dacă acest tip de manevră este periculoasă pentru păsări, însă se ia în calcul chiar realizarea unui echipament de protecție pentru vulturi, a spus unul din reprezentanții Guard From Above.

Păsările văd drona ca pe o pradă și după ce o capturează o duc într-un loc sigur, unde nu se află alte păsări sau oameni, iar tocmai acest lucru încercăm să facem prin intermediul acestui proiect, a declarat Marc Wiebes, purtător de cuvânt al proiectului.

Oricine poate deține o dronă, iar acest lucru este periculos pentru că ea poate fi folosită în scopuri greșite, a declarat purtătorul de cuvânt la poliției olandeze, potrivit dutchnews.nl, adăugând că ”drona este un echipament multifuncțional care poate fi folosit chiar pentru lansarea unor atacuri”.

Pe lângă eventuala folosire a vulturilor, autoritățile olandeze au în vedere achiziționarea unor sisteme tehnologice de ultimă generație capabile să preia controlul asupra dronei periculoase. O altă variantă luată în discuție de poliție este dotarea cu alte drone care să poată trage asupra celor folosite în scopuri criminale.

Proiectul se află momentan în faza de testare, iar dacă rezultatele vor fi mulțumitoare poliția olandeză va implementa această opțiune de folosire a vulturilor pentru capturarea dronelor manevrate de criminali sau teroriști.

LĂSAȚI UN MESAJ