O investiție inutilă a Primăriei Timișoara, trasă la mal de Administrația Banzinală a Apelor Banat! Din ce cauză?

522

Circulația vaporașelor pe Bega, sub semnul întrebării din cauza contractului pentru nodul hidrotehnic de la Sânmihaiu Român. Contractul pentru nodul hidrotehnic de la Sânmihaiu Român, care urma să fie semnat în această lună, ar putea fi suspendat.

Șeful Direcției Apelor Banat, Titu Bojin, a declarat că a apărut o cerință nouă pentru alocarea celor 7 milioane de euro, pe programul IPA, comun cu Serbia. Concret, este nevoie de un acord între cele două țări, pentru ca banii europeni să fie virați.

Vaporase la mal 2

Titu Bojin spune că Apele Naționale au fost de acord să aloce 7 milioane de euro anticipat, pentru ca lucrările să poată începe, însă cu recuperarea banilor și nu definitiv. Dacă va fi semnat contractul, va fi nevoie inclusiv de suplimentarea numărului de angajați de la Direcția Apelor Banat.

Vaporase la mal 1

“Vor trebui să fie asigurate condițiile la nodul hidrotehnic de la Sânmihai de descărcare a dejecțiilor și a curățeniei care se face la aceste vaporașe, va trebui asigurată alimentarea cu combustibil și, în mod obligatoriu, va trebui să fie de acord Administrația Națională să ne suplimenteze numărul de posturi de agenți hidro, de mecanici care sunt necesari pentru derularea activității de la barajele din amonte, începând de la Surduc, până la nodul de la Coștei, de la Topolovăț și nodul Aquatim-ului de la Uzina de Apă”, a mai precizat, pentru Radio Timișoara, Titu Bojin.

Vaporase la mal 4

Vă reamintim faptul că lucrările la nodul hidrotehnic de la Sânmihaiu Român sunt necesare pentru a da drumul la navigația vaporașelor de Bega, cumpărate și ele printr-un proiect european.

LĂSAȚI UN MESAJ