17 C
Timișoara
sâmbătă 2 decembrie 2023

O importantă universitate timișoreană se pregătește să deschidă un nou magazin sub brandul Akademika Market în Timișoara. Produsele alimentare provin exclusiv din fermele deținute de USAMBVT

Universitatea de Științele Vieții Regele din Timișoara intenționează să deschisă un al doilea magazin sub brandul Academica Market.

„De la fermă la furculiță” este conceptul Akademica Market, o băcănie cu produse agroalimentare locale proaspete, provenite din producția proprie, cu sprijinul studenților universității, sau venite direct de la producătorii autohtoni din regiunea Banatului.

„A fost o provocare a universității noastre de multă vreme. Plecând de la conceptul ‘from farm to fork’ plus faptul că avem în exploatare o suprafață destul de extinsă și avem producția proprie, am zis că va trebui, pe viitor, să vindem produsele universității noastre. Prin urmare, în toamna anului 2022 a fost lansat magazinul Akademica Market, cu un brand al nostru omologat, Akademica Market, unde, pe lângă produsele pe care le producem în fermele noastre, avem și produse de la parteneri, unde studenții noștri desfășoară activitatea practică, internshipuri sau alte parteneriate pe care le avem cu cu ei”, spune Petru Mergheș, prorector al USVT.

Legume proaspete, patiserie și panificație, brânzeturi, borcane cu murături, diverse sortimente de zacuscă, gemuri, vinuri și tradiționala ciocolată de casă sunt bunătăți pe care le veți găsi pe rafturile magazinului. Produsele sunt rodul muncii studenților și mai ales a angajaților universității.

“Aceste produse sunt de fapt mândria noastră. Sunt produsul muncii noastre rezultate în urma procesului în care studenții participă la practică și ne-am gândit de ce să nu le punem în valoare, să nu le promovăm, pentru că sunt produse de foarte bună calitate, certificate de specialiști, poate de cei mai buni specialiști din domeniu. Avem în Akademika Market un număr de peste 170 de produse. Produsele exclusiv ale noastre sunt cele din lapte, brânză, parte de paste făinoase, parte de panificație, legume, fructe, pește. Avem acvacultură pentru cegă și somn. Este peștele proaspăt și ce pot să scot în evidență faptul că sunt produse de foarte bună calitate și la un preț cât se poate de de accesibil”, mai spune Petru Mergheș.

Academica market este amplasat pe drumul de legătură dintre Calea Torontalului și Calea Aradului, în incinta stațiunii didactice a USVT și în curând s-ar putea deschide și un alt magazin chiar în Timișoara, spune prorectorul universității, Petru Mergheș.

„Ne gândim pe viitor să avem un magazin și într-o zonă mai centrală din din oraș, pentru a avea acces mai multă lume la produsele noastre”, precizează Petru Mergheș.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro

Alte subiecte :

Citește și :