O furtună cu gheaţă loveşte țara noastră. În ce zone va fi prăpăd

53

România este spulberată de furtuni violente până marţi noapte, toată ţara fiind sub avertizare de cod galben. Meteorologii anunţă vijelii puternice, viituri şi inundaţii pe mai multe râuri din vestul ţării, dar şi ploaie cu gheaţă.

O furtună devastatoare a lovit Ungaria, iar specialiştii avertizează că frontul atmosferic se îndreaptă către România, au anunţat Ştirile PRO TV. Episodul de vreme extremă a izolat complet o localitate aflată în vestul Ungariei. În doar 20 de minute acolo a căzut atât de multă grindină, încât a fost nevoie de intervenţia unor excavatoare ca să deblocheze circulaţia pe drumurile publice. Localnicii au scos gheaţa cu lopeţile din curţi, iar grădinile şi livezile au fost distruse.

În ţara noastră, vremea s-a schimbat radical începând de luni, în vestul ţării mai întăi. Conform meteorologilor, în următoarele  ore cele mai expuse sunt zonele din Transilvania, Oltenia şi Muntenia, unde vor fi şi rafale de vânt de 80 de km pe oră, iar în nordul şi nord-vestul ţării s-ar putea strânge local 40 de litri de apă pe metru patrat.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ