O fostă pacientă îi cere unui dentist din Timișoara daune de 500.000 de euro

8618

Judecătoria Timişoara a decis să pună procurorii la lucru în dosarul în care o tânără din Lupeni a reclamat faptul că a fost folosită pe post de cobai într-o clinică stomatologică din Timişoara. Astfel, în urmă cu câteva zile, magistraţii instanţei locale au admis plângerea petentei Both Luiza Maria împotriva ordonanţei de clasare emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara şi a ordonanţei de respingere a plângerii emisă de prim-procuror şi a trimis cauza procurorului de caz în vederea completării urmăririi penale pentru exercitarea fără drept a unei profesii.

“Desfiinţează ordonanţa de clasare emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara la data de 04.02.2016 în dosarul nr. 10230/P/2014 şi ordonanţa de respingere a plângerii emisă de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara în dosarul nr. 122/II/2/2016 din dată de 25.04.2016. Trimite cauza procurorului în vederea completării urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi. Respinge că neîntemeiată cererea intimaţilor Freddy Wallner şi Constantin George Dumitru privind obligarea petentei la plata cheltuielilor judiciare în cuantum de 1.000 şi respectiv 500 lei reprezentând onorariile avocaţilor aleşi”, se precizează în minută hotărârii.

Tânăra a solicitat Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara tragerea la răspundere penală a medicilor Freddy Wallner şi Constantin George Dumitru, de la o clinică stomatologică din Timişoara, cărora le-a plătit aproape 2.500 de euro pentru patru implanturi dentare. Intervenţia chirurgicală a fost făcută de către medicul rezident Constantin George Dumitru, care nu avea acest drept, motiv pentru care operaţia s-a dovedit a fi un fiasco.

“Preşedintele Colegiului Medicilor din România spune că un medic rezident poate face astfel de intervenţii doar sub supravegherea unui medic specialist, care să-i fie alături când operează şi care să-şi dea acordul pentru astfel de operaţii. Plus că, în cazurile de implanturi cu adiţie de osoasă, este necesar să se aştepte o perioada de 6 luni pentru ca să se vindece locul cu aditia de os, apoi se pun implanturile. Mie, aceşti mafioţi care m-au măcelărit și furat, mi-au făcut toată operaţia într-o singură zi, că să pună mâna pe toţi banii”, spune, revoltată, Luiza Both.

De altfel, pentru a aplana acest scandal medical, proprietarul clinicii, dr. Freddy Wallner, i-a propus tinerei paciente să-i refacă operaţia pe gratis, însă această ofertă a fost refuzată.

„Ne-am înţeles în urma intervenţiilor chirurgicale făcute de dr. George Constantin şi neînţelegerile post-operatorii cu subnumitul al CNP-ului. Dr. Freddy Wallner va reface operaţia efectuată de către dr. George Constantin, fără nici o pretenţie materială. Se vor înlocui implanturile, respectiv material biologic, fără costuri suplimentare. De asemenea, pacienta Both Luiza va primi protetică (asupra construcţiei a 4 coroane pe implant fără costuri). Procesul chirurgical va avea loc aproximativ 1-2 luni, în funcţie de vindecarea locului de unde au fost extrase implanturile”, se arată în înţelegerea dintre cele două părţi, care nu a mai fost pusă în aplicare.

Pentru daunele produse de operaţia greşită, Luiza Both cere tragerea la răspundere penală a medicului Constantin George Dumitru, pentru exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi şi despăgubiri în valoare de 500.000 de euro. De remarcat că, în 25.08.2014, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a dispus înregistrarea sesizării în rândul cauzelor de natură penală şi efectuarea de cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de „neglijenţă în serviciu” şi „exercitarea fără drept a unei profesii” (referat nr. 10230/P/2014) – în condiţiile în care „petenta a fost operată greşit de către medicul rezident George Constantin, care în complicitate cu patronul clinicii, Freddy Wallner, continuă să facă operaţii şi implanturi dentare fără a avea acest drept”.

Ulterior, dosarul a fost repartizat unui alt procuror, care a clasat cauza.

2 COMENTARII

  1. Dumnezeule,ce articol de 2 lei…mai nou toata lumea se pricepe la toate…stomatologie,chirurgie,dermatologie etc!! In curand dragi pacienti va veti trata singuri,ca apoi sa va cereti singuri daune morale si materiale!!!!

  2. Eu sunt coleg cu Domnu Dr. George Constantin si nu ca sa i iau apararea dar nu exista nicaieri scris o lege anume cum ca un absolvent de stomatologie nu are voie sa faca Implantologie !

LĂSAȚI UN MESAJ