O femeie de 80 de ani, obligată să returneze banii primiţi în plus dintr-o eroare a Casei de Pensii, ameninţă că-şi dă foc

664

Bătrâna beneficiază de pensie de urmaş după soţul decedat, din 1 august 1998. Sumele primite au variat de-a lungul timpului din cauza schimbărilor succesive ale legislaţiei. Bătrâna nu a bănuit niciodată că ar fi luat de fapt mai mulţi bani decât i se cuveneau. „Nu sunt calculatoare, de unde să ştiu cât trebuie să primesc?”.

În noiembrie 2018, femeia a fost informată de Casa de Pensii Judeţeană Harghita că va fi executată silit şi că este obligată să plătească 3.954 de lei instituţiei, reprezentând diferenţa dintre pensia efectiv încasată şi cea cuvenită pe ultimii 3 ani. În urma unei greşeli de calcul, bătrâna ar fi primit sume mai mari decât dreptul legal.

Angela Pavel povesteşte că a fost la Miercurea Ciuc, la Casa de Pensii, şi a discutat cu directoarea instituţiei care i-ar fi spus ca asta-i legea pentru întreaga ţară şi că banii care i se retrag din pensia de urmaş, în urma deciziei de executare silită, ajung la bugetul statului. „De-asta nu mai merge ţara asta, din cauza banilor mei?“, se întreabă bătrâna neputincioasă. „Cu ce-mi plătesc dările la bloc? Cu ce îmi cumpăr medicamente?”. Disperată, femeia ameninţă că îşi dă foc. „Îmi pun benzină în cap şi-mi dau foc. Nu e vina mea că am ajuns de nu-mi mai judecă capul”.

Povestea, pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ