O fată de 15 ani a fost racolată pentru prostituție și drogată. Mesajul mamei disperate

499

Părinții unei fete de 15 ani, din Câmpulung, județul Argeș, care a dispărut de șapte ori în ultimul an, racolată pentru prostituție și drogată, au venit, sâmbătă, la Caracal, pentru a face cunoscut cazul fiicei lor, acuzând că Poliția nu a căutat-o. Copila este în prezent internată într-un centru, potrivit Mediafax.

Mama fetei de 15 ani din Câmpulung, județul Argeș, a mers, sâmbătă, în Caracal, în fața casei lui Gheorghe Dincă, pentru a face cunoscut cazul dispariției fetei ei, Daria, care, în ultimul an a fost plecată de șapte ori de acasă, racolată de un grup de persoane. Femeia reclamă că fata a fost pusă să se prostitueze și primea droguri, dar nu a fost căutată de oamenii legii.

„Pe 30 mai a plecat de acasă. Pe 31 am spus de dispariție. Timp de 12 zile nu am primit niciun rezultat. Mergeam dimineață, seară, noapte pentru a o găsi, pentru că, de la Poliție, când am declarat dispariția, mi s-a spus că ei nu au personal care să meargă pe teren după ea. Adică fata mea era catalogată ca… la 15 ani. (…) Apoi am primit o informație, unde s-a și dovedit că a fost și cu cine a fost, dar bineînțeles că se clasează și e caz de dispariție închis total. Copilul meu e dus la prostituție și drogat. Am fost forțați de împrejurări, ca să îmi știu copilul în siguranță, am sunat Direcția pentru Protecția Copilului Pitești și au venit și au luat-o, pentru că nu o mai știu în siguranță acasă”, a spus Marioara, mama Dariei.

Potrivit femeii, problemele au apărut în perioada martie – aprilie 2018, iar de atunci copila a dispărut de șapte ori de acasă și de fiecare dată ar fi fost cu aceleași persoane. Marioara crede că nu este vorba doar de copila ei în această situație.

„Un copil racolat, drogat, cu creierul spălat, la 15 ani. În Câmpulung asta se întâmplă. Nu suntem singurii părinți, dar probabil celorlalți părinți le e rușine să spună. Avem trei plângeri la DIICOT. Problemele au apărut în 2018, sfârșitul lui martie, începutul lui aprilie. Nu am primit niciun răspuns. Atunci am și aflat că se droghează, a spus și cine îi dă drogurile, a fost prinsă de nenumărate ori cu acești indivizi. A fost racolată de la școală. A ajuns cumva dependentă, cerându-i organismul și pentru asta face orice”, a mai spus mama fetei, care este internată, în prezent, într-un centru de urgență.

Femeia afirmă că a venit la Caracal pentru a reclama că în astfel de situații, chiar dacă este vorba de copii, nu se ia nicio măsură și face apel la autorități pentru interveni să îi salveze.

„Poate eu nu mai pot să îmi salvez copilul de dependența aceasta, dar poate mai sunt alți părinți care mai pot face ceva dacă s-ar face ceva, pentru că cercetează superficial. Vreau să fie pedepsiți cei care au racolat-o pe fiica mea, se știu toate numele și să plătească toți cei vinovați. Polițiștii o cataloghează ca femeie ușoară, nu stau să se gândească. E copil”, spune mama fetei din Câmpulung.

Părinții Dariei spun că au anunțat de fiecare dată dispariția fetei, dar că Poliția, cel puțin în 31 mai, nici măcar nu a pus-o pe fată pe site, la categoria copiilor dispăruți.

Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ