O fanfară din Germania, fondată acum șase decenii, le va cânta timișorenilor

1335

Asociația Pro Philharmonia, în parteneriat cu Asociaţia „Fanfara oraşului Trostberg” și Filarmonica Banatul din Timișoara, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș vă invită la concertul muzical simfonic „Interferenţe muzicale”. Acesta va avea loc în 4 august, de la ora 20:00, în Grădina de Vară a Filarmonicii „Banatul” din Timişoara.

“Stadtkapelle Trostberg”, fanfara oraşului Trostberg,  este o orchestră tradiţională de suflători bavareză fondată în 11 noiembrie 1957.

În prezent, Josef Maurer este dirijorul orchestrei ce adună peste 50 de intrumentişti, femei şi bărbaţi, o parte dintre aceştia fiind absolvenți ai Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, ai Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii de Vest din Timișoara sau afiliaţi ai Federaţiei de Muzică din Bavaria Superioară şi de Jos. Repertoriul orchestrei cuprinde de la muzică de fanfară tradiţională bavareză şi din Boemia, trecând prin aranjamente moderne de muzică pop şi rock până la lucrări clasice.

Fanfara oraşului Trostberg, sub bagheta lui Josef Maurer, îşi va prezenta diversitatea şi spectrul artistic în cadrul acestui concert extraordinar.

Concertul muzical „Interferenţe muzicale” îl va avea în rolul de  prezentator pe Franz Hoffner, dirijorul orchestrei municipiului Timişoara „Timişoara Big Band“.

În program vor fi lucrări de Kurt Gäble, Johann Strauss II, Martin Scharnagl, Werner Achs, Giuseppe Verdi, precum şi „Buciumul Carpaţilor“, o lucrare anonimă aranjată de dirijorul Josef Maurer.

LĂSAȚI UN MESAJ