O familie din Afganistan, prinsă pe malul românesc al Dunării

14

O familie din Afganistan, dar și alți doi conționali ai ei, a fost prinsă de polițiștii de frontieră pe malul românesc al Dunării. Trecuseră ilegal apa din Serbia, cu o barcă cu motor.

„În data de 18.11.2021, în jurul orei 09.00, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche, județul Caraş Severin, a avut loc o acțiune privind prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competenţă. Astfel, colegii noştri au depistat pe malul românesc al Dunării, în dreptul km fluvial 1036,3, opt persoane străine, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la Spitalul orăşenesc Moldova Nouă unde li s-a făcut triajul epidemiologic şi apoi la sediul sectorului pentru verificări. În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt o familie din Afganistan, (mamă, tată și patru copii minori) și alți doi conaționali. Cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România cu o ambarcaţiune gonflabilă cu motor”, a transmis Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de trecere frauduloasă, în cadrul unui dosar penal aflat sub coordonarea parchetului de pe lângă judecătoria Moldova Nouă, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ