O fabrică din vestul țării, acuzată că elimină gaze toxice pe timpul nopții

501

Hammerer Aluminium Industries Sântana este o firmă străină care funcționează din anul 2010. Este patronată de străini, iar atunci la noi se pot trece toate cu vederea. Se mușamalizează unele nereguli cu privire la eliminarea prin regenerare a gazelor provocate de cele șase cuptoare de topire, fiind întreținute cu gaz, iar materia primă o constituie deșeurile conduse spre reciclare.

Aceste date le-au fost prezentate celor de la glsa.ro, săptămâna trecută, chiar de un muncitor care lucrează în această firmă.Eu cred că dacă ar ști locuitorii acestui oraș ce aer respiră, în special după miezul nopții, către 3 – 4 dimineața, când sunt eliminate aceste gaze nu ar mai fi nimeni încântat de cele 150 de locuri de muncă. Aerul de afară devine aproape precum cel din topitorie, el se degajă în atmosferă, iar în jurul orelor 3 – 4 este extrem de toxic”, spune angajatul fabricii.

De altfel, în vara anului trecut locuitorii oraşului Sântana au fost invitaţi să semneze o petiţie online pentru a forţa fabrica Hammerer Aluminium Industries să plece din localitate.

sursa – glsa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ