O expoziție provocatoare: „Gender as a Spectrum”

184

Expoziția de la Calpe Gallery Timișoara care se va deschide joi, 15 iunie 2017, ora 19, prezintă fotografii realizate de artistul german Joseph Wolfgang Ohlert, fotografii ce fac parte din albumul GENDER AS A SPECTRUM, și desene ale artistei timișorene Lorena Garoiu, inspirate de imaginile din albumul menționat.

GENDER AS A SPECTRUM conține portrete și interviuri cu persoane a căror indentitate de gen se… suprapune, uneori.Interviurile caută să explice cum sexualitatea poate să fie fluidă, iar identitatea – ambiguă, câteodată.

„Ideea de a colabora cu Joseph a venit când am avut ocazia să îl cunosc la Berlin, în 2015, și am rămas impresionată de sensibilitatea portretelor lui. Am făcut un… schimb de talente și i-am propus să expunem în România, să mai dezmorțim atitudinea inhibată față de LGTB.Expoziția noastră susține diversitatea, susține drepturile umane față de propria identitate.Eu cred că arta are un caracter moral, schimbă mentalități și adună oamenii laolaltă. Desenele mele sunt în carbune și accente de brushmarkers, în opoziție cu fotografiile pline de culoare ale lui Joseph. Prin desene am încercat să reprezint –minimalist, senzual și provocator – starea transmisă de modelele lui. Intenția este de a rupe monotonia patternului deja bătătorit vizavi de prejudecățile de orice fel”, spune Lorena Garoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ