O educatoare, către copii: “Gura. La mama ta acasă vorbeşti, nu la mine. Eu sunt doamna educatoare”

3149

Educatoarea unei grădiniţe din satul Iohanisfeld, judeţul Timiş, a fost suspendată, joi, după ce Inspectoratul Şcolar Judeţean a fost sesizat că aceasta strigă la copii şi îi jigneşte, numindu-i „ciobani” şi „analfabeţi”.

Inspectorul general al ISJ Timiş, Aura Danielescu, a declarat, joi, că educatoarea din satul Iohanisfeld a fost suspendată după ce în presă a apărut o înregistrare audio cu aceasta în timp ce ţipă la copii sau le adresează cuvinte injurioase.

„Consiliul de Administraţie din şcoală a suspendat cadrul didactic respectiv. S-a constituit comisia de cercetare disciplinară prealabilă. Eu am vorbit personal cu mama (mama unui copil care a înregistrat educatoarea – n.r.), i-am transmis că ne pare foarte rău de acest incident, iar dacă a fost şi repetitiv cu atât mai rău. Comisia îşi va desfăşura ancheta, iar educatoarea va fi sancţionată în conformitate cu gravitatea faptei pe care a săvârşit-o”, a declarat Aura Danielescu.

În înregistrare se aude cum educatoarea îi numeşte pe copii „ciobani” şi „analfabeţi” sau afirmaţii precum “Dumnezeule ce m-ai făcut pe planeta asta!. La cinci ani nu ştiu să stea pe scaun”, “Ai înnebunit? Te-a dus mama la altă casă iară? Păi şi are alt bărbat? Are doi bărbaţi?” sau “Gura. La mama ta acasă vorbeşti, nu la mine. Eu sunt doamna educatoare”.

Educatoarea a fost înregistrată de mama unui copil care a spus acasă că nu mai vrea să meargă la grădiniţă, pentru că educatoarea strigă. Văzând că băiatul şi-a schimbat comportamentul, mama acestuia a ascuns un reportofon în hainele micuţului.

Potrivit inspectorului general al ISJ Timiş, sancţiunea în acest caz poate merge până la desfacerea contractului de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ