13.1 C
Timișoara
sâmbătă 24 februarie 2024

O comună din Timiș face un pas major pentru dezvoltarea ei. Toate instituțiile din localitate se vor încălzi cu apă geotermală

Apa geotermală, folosită până acum în scop terapeutic la ștrandul din Lovrin, va ajuta și la încălzirea clădirilor din localitate.

Toate instituțiile și gospodăriile din comuna timișeană Lovrin vor fi încălzite cu apă geotermală. Primăria comunei Lovrin derulează, în acest scop, un proiect în valoare de 3 milioane de euro.

Finanțat cu fonduri europene, proiectul va aduce reduceri de costuri pentru toți locuitorii, spune primarul Marius Graur.

“În prima fază avem de reabilitat și extins sistemul de încălzire în proporție de 40%. Ulterior se vor face demersuri pentru a acoperi întreaga localitate, 1.250 de numere de case să fie încălzite integral. Apa geotermală va veni într-o centrală modernizată și în case va ajunge apa menajeră la o temperatură de 60-65°. Costurile vor fi mult mai mici față de energia convențională cu lemne, peleți, cărbuni sau electric”, spune Marius Graur.

Apa geotermală a fost folosită, până acum, și la ștrandul din comuna Lovrin în scop recreativ și terapeutic, a mai precizat edilul Marius Graur.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro/

Alte subiecte :

Citește și :