O celebră judecătoare a fost dată afară din magistratură

106

Un complet format din cinci judecători de la instanţa supremă a păstrat hotărârea din 2018 a Consiliului Superior al Magistraturii prin care Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, a fost înlăturată din magistratură pentru abateri disciplinare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondat apelul înaintat de Camelia Bogdan împotriva deciziei formulate în data de 2 aprilie 2018 de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM, fiind păstrată astfel hotărârea de excludere din magistratură, potrivit Agerpres.
Hotărârea este definitivă.
Secţia pentru judecători a CSM, a decis în 2 aprilie 2018, înlăturarea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan.
Decizia a fost luată în baza unui raport întocmit de Inspecţia Judiciară în care judecătoarea era învinovăţită că nu a respectat dispoziţiile privind repartiţia aleatorie a cauzelor, pe vremea când era judecătoare la Secţia penală a Curţii de Apel Bucureşti.
Potrivit Inspecţiei Judiciare, în luna ianuarie 2016 judecătoarei Camelia Bogdan i s-ar fi repartizat dosare spre judecare, care pentru început fuseseră distribuite unui alt judecător, dar care intrase în concediu.
După ce judecătorul titular a revenit din concediu, Camelia Bogdan ar fi păstrat un dosar în care era implicat notarul Jean Aurel Andrei, pentru returnarea ilegală de terenuri în Mamaia.
În februarie 2017, Camelia Bogdan a mai primit o hotărâre de excludere din partea CSM, dar care a fost revocată în instanţă.

Inspecţia judiciară a fixat că ea s-ar fi aflat în conflict de interese, pentru că în anul 2014 ar fi predat în cadrul unui seminar care avea ca temă împiedicarea fraudei şi a corupţiei, unde erau prezenţi funcţionari din cadrul APIA, instituţie subordonată Ministerului Agriculturii, care a fost parte civilă în dosarul în care a fost pedepsit Dan Voiculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ