Numărul contestațiilor de la Bacalaureat este aproape același cu numărul celor care au promovat, în Timiș

80

Conform datelor transmise de către Inspectoratul Școlar Județean Timiș, 288 de candidați au depus contestații. Absolvenţii de liceu care au susținut examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă, au avut ocazia, în cursul zilei de 29 august să depună contestații.

Surprinzător, numărul acestora este aproape egal cu cei 310 de elevi care au promovat. Cel mai mare număr al contestațiilor s-a înregistrat la limba română. La una dintre materiile de bază, unde au depus contestații 98 de candidați. Nemulțumirile notelor s-au văzut și la matematică, unde au depus contestații 61 de elevi. A urmat biologia cu 45 de contestații, același număr fiind înregistrat și la geografie. Celelalte materii precum istoria, au avut 17 contestații, urmată de anatomie cu 13, două la informatică, două la economie, două la psihologie, una la chimie, una la limba germană și tot una la sociologie.

Amintim că din cei 1.420 de elevi înscriși în județul Timiș pentru a susține a doua sesiune a Bacalureatului s-au prezentat la examen 1.152. Dintre aceștia doar un elev a fost eliminat, iar notele de trecere, predominante, au fost între 6-6,99. Promovabilitatea sesiunii din toamnă, în Timiș, a fost de 26,91%. Procentul fiind valabil înainte de rezolvarea contestațiilor. Rezolvarea acestora va avea loc în perioada 30-31 august. Candidații care au depus contestații vor aștepta cu sufletul la gură până la 1 septembrie, când va avea loc soluţionarea acestora şi se vor afișa rezultatele finale.

LĂSAȚI UN MESAJ