Numarul celor decedaţi în incendiul de la Colectiv a ajuns la 62. O nouă victimă în această dimineaţă

112

O persoană care se afla în stare critică la Spitalul de Arși din București s-a stins din viață marți dimineață. Bilanțul tinerilor decedați în Colectiv a ajuns la 62.

O tânără în vârstă de 27 de ani a pierit marți dimineață din cauza rănilor suferite în incendiul din Colectiv.

Luni, trei tineri răniți în clubul Colectiv, care au fost internați la spitalul ”Bagdasar Arseni”, au fost externați.

„Urmează revenirea la normalitate, pas cu pas. Probabil vreți un răspuns mai frumos, mai elaborat, însă noi asta trebuie să facem acum: să revenim la ce am fost înainte sau, eventual, să încercăm mai mult decât ceea ce am fost înainte”, a afirmat Andrei Bud, unul dintre pacienții externați.

Andrei Trifu, un alt rănit în Colectiv, externat luni, este de părere că ceea ce s-a întâmplat în acel club reprezintă o lecție de viață. „Aceasta a fost o lecție de viață. O lecție tragică. Țin pe această cale să le spun familiilor îndoliate că au tot suportul nostru emoțional. Suntem alături de suferința lor, de durerea lor. La fel cum ceilalți oameni au fost alături de noi în clipele noastre grele. Este o vorbă și prin filme, și prin cărți: ‘ceea ce nu te omoară te face mai puternic’. Rămânem datori în continuare să transmitem mesajul că viața merită trăită cu intensitate”, a spus tânărul.

Și Alex Plângu a fost externat luni, la aproape o lună și jumătate de la tragedie. „E normal să vezi cu alți ochi când ai văzut moartea tot cu aceiași ochi. E normal să vezi viața, să vezi lumina. E mai multă putere. Vine de aici. Vrei să faci mai mult. Ai văzut oameni care au fost alături de tine. Ai văzut că nu ești singur. Și asta ne face mai puternici și eu zic că pot mai mult acum, pentru că, atunci când am fost blocat acolo, am știut pentru ce vreau să trăiesc”, a declarat Alex Plângu.

În spitalele din străinatate mai sunt internați 27 de pacienți răniți în incendiul din clubul Colectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ