Numărarea voturilor din 11 decembrie se va filma cu tableta. Timișul se pregătește pentru 600.000 de alegători

175

Până la alegerile parlamentare din 11 decembrie au mai rămas mai puțin de două săptămâni, astfel că pregătirile sunt în desfășurare. Județul Timiș demarează instruirea președinților și locțiitorilor secțiilor de votare, unde s-au făcut graficele pentru predarea buletinelor de vot către secții. Aici, operatorii aflați în secțiile de vot vor fi nevoiți să aibă mereu tableta la îndemnă și totodată încărcată.

Operatorii care au sarcina de a scana cartea de identitate, în secțiile de votare, vor avea o sarcină în plus, atunci când se vor închide urnele de vot. Aceștia sunt nevoiți să filmeze cu aceeași tabletă numărarea voturilor, de la scoaterea lor din urne și până în momentul întocmirii procesului verbal.

„Conform reglementărilor, operatorii trebuie să găsească un punct fix din locația respectivă, își încarcă tableta, iar la ora 21 vor înregistra rezultatele din secția respectivă, până la întocmirea procesului verbal. Pentru noi ar fi foarte important ca președinții să nu greșească procesul verbal. Pe tablete s-a introdus și un cod de verificare. La terminarea numărătorii, președinții secțiilor de vot dictează operatorului rezultatul procesului-verbal, iar operatorul verifică dacă acele chei de control ies sau nu ies”, spune subprefectul de Timiș Zoltan Marossy.

După procesul de înregistare video a operatorului, în timpul numărării voturilor, acesta merge în fosta clădire a Finanțelor, unde cei de la STS vor verifica filmările.

În Timiș s-au tipărit 1.365.000 de buletine de vot pentru 628.000 de alegători, care își vor exprima opțiunea în 595 de secții. Dintre acestea 207 sunt în Timișoara. Organizarea alegerilor din județ a costat 3.500.000 lei, sumă ce include remunerațiile membrilor secțiilor de votare. Suma a fost acordată de către Guvernul României.

Materialele care vor fi folosite în secțiile de votare de toate primăriile din județ, se vor preda vineri, 9 decembrie, la ora 7.00, cu excepția Timișoarei. Acele materiale rămân în primării, sub pază, și vor fi distribuite sâmbătă către secții. Pentru Timișoara, materialele vor fi distribuite sâmbătă.

LĂSAȚI UN MESAJ