Nu vă grăbiți să vă vaccinați! Doar 247 de doze de vaccin antigripal au ajuns în Caraș-Severin în prima tranșă…

104

Ca urmare a declanșării de către Ministerul Sănătății a primei etape de asigurare a cantității de vaccin antigripal în teritoriu, ținând cont că începe sezonul de circulație a virusului gripal iar populația poate fi supusă unui risc crescut de gripă și de complicații a acesteia, Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin îi revine o primă tranșă de 247 de doze.

Fiind în număr redus, aceste doze de vaccin vor fi îndreptate pentru început către personalul medico-sanitar din secțiile de terapie intensivă și neonatologie ale spitalelor din județ, personalul medico-sanitar care activează în servviciul de anbulanță și face parte din echipajele de intervenție din Caraș-Severin.

În țară sunt distribuite pentru început 19.133 de doze de vaccin antigripal trivalent inactivat și purificat (denumire comercială Influvac), urmând ca în a doua etapă, după jumătatea lunii noiembrie, să fie livrate o a doua și a treia tranșă de vaccin, în cantitate de un milion de doze. Reprezentanții DSP Caraș-Severin au precizat că pentru celelalte categorii ale populație din județ vaccinul va fi asigurat cu ocazia primirii tranșei a doua și a treia.

Vaccinul este destinat persoanelor cu vârste între șase luni și 64 de ani cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm bronșic sau infecție cu HIV, femeilor gravide, personalului medico-sanitar și auxiliar din unitățile sanitare sau cele de asistență socială.

LĂSAȚI UN MESAJ